Home / Ειδήσεις / Λιβάνιος: Οπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι θα στηριχθούν και τα ΜΜΕ

Λιβάνιος: Οπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι θα στηριχθούν και τα ΜΜΕ

Τη σημασία της διαμόρφωσης ενός ικανού πλαισίου να στηρίξει τις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις στον τομέα των ΜΜΕ, αλλά και τη δημιουργία κανόνων στο υλικό που διακινείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τόνισε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Θόδωρος Λιβάνιος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε τη Βουλή για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά στα ΜΜΕ και το νέο πλαίσιο που αυτό εισάγει. Όπως είπε, τα ΜΜΕ αλλάζουν με τρόπο που δυσκολεύει την πολίτεία να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

«Έχει αλλάξει ακόμα και η εκλογική συμπεριφορά με τα social media. Πολλοί από τους γραφικούς του καφενείου βρήκαν κοινό να ακουστούν! Τίθενται σοβαρά ερωτήματα λειτουργίας της δημοκρατίας», είπε.

Ο υπουργός ενημέρωσε ακόμα τη Βουλή πως θα καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση που θα ορίζει τον Ιούνιο του 2023 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να ρυθμιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας. «Δεν μπορεί να βρίσκονται συνέχεια σε γκρίζα ζώνη», εξήγησε.

Οπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι θα στηριχθούν και τα ΜΜΕ

Αναφερόμενος στο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες εκτίμησε πως η σκοπιμότητά του ήταν να κερδίσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης, σημειώνοντας πως επί της παρούσας κυβέρνησης: «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στηρίχθηκαν επιχειρήσεις και ιδιώτες. Και ναι όπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι θα στηριχθούν και τα ΜΜΕ που προσφέρουν θέσεις εργασίας».
Μιλώντας για την ΕΡΤ χαιρέτισε την προσπάθεια που γίνεται μέσω της ανάδειξης μιας νέας στρατηγικής και στήριξη των ελληνικών παραγωγών. « Στο πλαίσιο αυτό και μέσα στη λογική του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος πρέπει να υπάρχει ευελιξία για τις αμοιβές στην ιεραρχία της ΕΡΤ. Κεντρικός παρουσιαστής με 1.100 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να βρεθεί», πρόσθεσε.

Όταν κάνει παρεμβάσεις η πρώτη φορά Αριστερά είναι σωστή πολιτική, αλλά οι υπόλοιποι ελέγχουμε τα κανάλια

Απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Λιβάνιος υπενθύμισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές, μείωσε το φόρο της διαφήμισης. « Όταν κάνει παρεμβάσεις η πρώτη φορά Αριστερά είναι σωστή πολιτική, αλλά οι υπόλοιποι ελέγχουμε τα κανάλια», σημείωσε με νόημα.

Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με το ΕΣΡ να το ενισχύσουμε

Αναφορικά με το ΕΣΡ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι οποιοδήποτε λογικό αίτημα της αρχής για προσωπικό και εξοπλισμό να το ικανοποιήσει. «Πρέπει να έχει δυναμικό και εξοπλισμό να επιβάλει εγκαίρως τις κυρώσεις γιατί τότε έχει νόημα. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με το ΕΣΡ να το ενισχύσουμε! Να δούμε χρηματοδοτικά εργαλεία!», τόνισε και συμπλήρωσε: « ο διάλογος είναι πολύ χρήσιμος γιατί ο τομέας ΜΜΕ έχει πολλές προκλήσεις! Τα πνευματικά δικαιώματα, τη λειτουργία των ραδιοφώνων, τις τεχνολογικές εξελίξεις και πρέπει να είμαστε πολύ γρήγοροι! Πρέπει να λύσουμε τις προκλήσεις! Οι ξεκάθαροι κανόνες και εφαρμογή τους κάνουν καλό στη δημοκρατία. Τα μέσα δεν είναι το κακό της δημοκρατίας αλλά η πηγή της»
Από την πλευρά τους πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξιφούλκησαν κατά του νομοσχεδίου ασκώντας δριμύτατη κριτική για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ.

Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι αδιαφορεί κυνικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και δείχνει σπουδή μόνο για τη δική της επιβίωση. Εν μέσω πανδημίας αντί να στηρίξει την κοινωνία, φέρνει νομοσχέδια με εξυπηρετήσεις», δήλωσε η Αν. Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «η συγκέντρωση της ενημέρωσης σε λίγα χέρια, είναι μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση εξαγοράζει την ενημέρωση και μένει στο απυρόβλητο από τον έλεγχο και την κριτική».

Αντιρρήσεις από το ΚΙΝΑΛ για τις αποδοχές στελεχών σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

«Μακριά από μας κάθε διάθεση λαϊκισμού και στείρας αντιπολίτευσης αλλά όταν πάρα πολλοί συμπολίτες μας πρέπει να ζουν με 530 ευρώ επίδομα το να έρχεστε σε αυτή τη κατάσταση και να αυξάνετε τις αποδοχές των ανώτερων στελεχών της ΕΡΤ και ΑΠΕ είναι λάθος και πρέπει να κάνουμε ανοιχτή κουβέντα γιατί το κάνετε αυτό ειδικά τώρα! Καταλαβαίνουμε ότι είναι χαμηλοί σε επίπεδα αγοράς οι μισθοί αυτών των στελεχών, δεν μπορεί όμως να αφήνετε το ζήτημα εν λευκώ σε υπουργική απόφαση», είπε η Ν. Γιαννακοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής δηλώνοντας επιφύλαξη επί του νομοσχεδίου για την Ολομέλεια.

ΚΚΕ: Τους πριμοδοτείτε ξανά μετά τις διευκολύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά από παζάρι με τους καναλάρχες καταλήξατε σε νέα δώρα!», είπε ο Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ και σημείωσε: « τους πριμοδοτείτε ξανά μετά τις διευκολύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε τα χρήματα στα 10 χρόνια και τους μείωσε το φόρο διαφημίσεων. Είναι υποκρισία των κυβερνητικών κομμάτων. Όταν είναι αντιπολίτευση εμφανίζονται ριγμένοι της ενημέρωσης και στη κυβερνητική καρέκλα συνεχίζουν ίδιες ράγες. Η ΝΔ ήταν το αγαπημένο παιδί των καλαναρχών και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπει σφήνα αν και βαρύνεται με αυτά που έκανε στην ΕΡΤ».

ΕΛ.ΛΥ: Δώρο της κυβέρνησης προς τα τηλεοπτικά μέσα

«Η κατάσταση αυτή που ζούμε ρίζωσε και με ΣΥΡΙΖΑ και ευδοκιμεί με ΝΔ! Γονατίσατε και οι δύο! Δώσατε γη και ύδωρ με τον πιο προφανή τρόπο», είπε ο Κ. Χήτας της Ελληνικής Λύσης με την Φ. Μπακαδήμα του Μέρα25 να επισημαίνει: «είναι ένα πακέτο ρυθμίσεων που χαρακτηρίζονται ως δώρο της κυβέρνησης προς τα τηλεοπτικά μέσα που την στηρίζουν ασθμαίνως».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Visit source site

About iefimerida