Η γιαγιά που θαύμασε και αγάπησε όλος ο κόσμος, η Μάργκαρετ Κίναν, κατάφερε ακόμα μια πρωτιά: έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κοροναϊού.

Η 90χρονη Βρετανή έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο όταν στις 8 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο κατά του κοροναϊού στη Βρετανία και στον δυτικό κόσμο.

Το ραντεβού της ήταν 21 ημέρες μετά, δηλαδή σήμερα 29 Δεκεμβρίου, για την δεύτερη δόση.

Ο καθηγητής Άντι Χάρντι, διοικητής του νοσοκομείου όπου η ηλικιωμένη έκανε το εμβόλιο, δήλωσε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας της Κίναν από τη στιγμή που έλαβε τη πρώτη δόση του εμβολίου και πως η κατάστασή της ήταν πολύ καλή.

Όταν είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, η Κίναν είχε δηλώσει πως ένιωσε πολύ «προνομιούχα» που έλαβε την πρώτη δόση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κόβεντρι.

«Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το Νέο Έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς», είχε αναφέρει.

Από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα σε 13 μέρες 520.000 Βρετανοί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου – από αυτούς 366.715 ήταν ηλικίας 80 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο