Σάλο έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η είδηση ότι σε γηροκομείο της πόλης Μολ, κοντά στην Αμβέρσα, άνδρας ντυμένος «Άγιος Βασίλης» κόλλησε κοροναϊό συνολικά 75 άτομα, 61 υπερήλικες τρόφιμους και 14 μέλη του προσωπικού.

Ο εθελοντής, που κατηγορείται ως  υπερμεταδότης του κοροναϊού, ήθελε να διασκεδάσει τους 169 τροφίμους του οίκου ευγηρίας εν όψει Χριστουγέννων.

Η επίσκεψη,  την περασμένη εβδομάδα του ίδιου, ντυμένου Άι -Βασίλη και των βοηθών του, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους τροφίμους του γηροκομείου.

Ωστόσο τρεις μέρες μετά, ο «Άι Βασίλης» νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, αναγκάζοντας τις αρχές να υποβάλουν όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό σε διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης.

«Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη, όσο και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της πόλης, Wim Caeyers, όπως αναφέρει ο Independent, επικαλούμενος το VRT.

«Όλα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά πήγαν στραβά», ανέφερε, καθώς φωτογραφίες της εκδήλωσης, που κυκλοφόρησαν σε τοπικά ΜΜΕ,  δείχνουν ότι οι τρόφιμοι δεν φορούσαν σε όλες τις περιπτώσεις προστατευτικές μάσκες, ενώ τόσο ο «Άι Βασίλης» όσο κι οι βοηθοί του δεν τηρούσαν τις αναγκαίες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους.

Η δημοτική αρχή κατηγόρησε, στη συνέχεια, για ανευθυνότητα τη διοίκηση του γηροκομείου, αναφέροντας στην εφημερίδα Brussels Times ότι μετέδωσε ψευδείς πληροφορίες πέρι τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας.

Με τη βοήθεια των Αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και του κυβερνήτη της Αμβέρσας, η διοίκηση προσπαθεί τώρα να θέσει υπό έλεγχο την έκρηξη των κρουσμάτων, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε πως είναι παράλογο να κατηγορούνται άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο