Home / Γενικές ειδήσεις / Αρθρωτό το G5 smartphone της LG, έρχεται με αξεσουάρ κάσκα VR

Αρθρωτό το G5 smartphone της LG, έρχεται με αξεσουάρ κάσκα VR

Όχι συναρμολογούμενο, αρθρωτό

Η LG Electronics παρουσίασε στο Mobile World Congress 2016 το G5, το πρώτο αρθρωτό smartphone που δέχεται εξαρτήματα ώστε να μετατραπεί σε ψηφιακή κάμερα, hi-fi player και πολλά ακόμη. Επίσης, έδειξε σειρά αξεσουάρ ειδικά για το G5, ανάμεσα στα οποία, και η κάμερα λήψης βίντεο 360 μοιρών και η κάσκα εικονικής πραγματικότητας για το G5, την LG 360 VR

Προσθέστε το άρθρωμα της προηγμένης κάμερας

Το LG CAM Plus είναι ένα εξωτερικό άρθρωμα, το οποίο τοποθετείται σε ειδική υποδοχή, στη μπαταρία και προσδίδει στη συσκευή την αίσθηση που δίνει το κράτημα μιας DSLR. Tο LG CAM Plus διαθέτει οθόνη LED και λαβή, καθώς και ξεχωριστά πλήκτρα για on/off, έλεγχο του κλείστρου, της εγγραφής και του ζουμ. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος του auto focus και των παραμέτρων της έκθεσης, κάτι το οποίο δεν συναντάμε σε smartphone.

Τέλος, συνδεδεμένο στο LG G5, το LG CAM Plus προσφέρει στη μπαταρία πρόσθετη χωρητικότητα 1.200 mAh, ώστε να διευκολύνονται οι λήψεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Προσθέστε Hi-Fi Plus με B&O Play

To LG Hi-Fi Plus με B&O Play είναι ένα καινοτομικό φορητό player με ενσωματωμένο Hi-Fi DAC, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη B&O Play, με στόχο να ικανοποιήσει όσους αποζητούν κορυφαία ηχητική απόδοση, την οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να απολαμβάνουν μόνο μέσα από συσκευές high-end.

Το LG Hi-Fi Plus με B&O Play ξεχωρίζει για τον απέριττο και κομψό σκανδιναβικό σχεδιασμό του, καθώς και για τα κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης του ήχου. Εκτός από την τεχνολογία up-sampling, το LG Hi-Fi Plus με B&O Play υποστηρίζει και την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης 32-bit, 384KHz. Το LG Hi-Fi Plus με B&O Play μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πρόσθετο άρθρωμα του LG G5, είτε ως ξεχωριστός μετατροπέας Hi-Fi DAC για οποιοδήποτε άλλο smartphone και PC.

Δείτε την πρώτη παρουσίαση του αρθρωτού LG G5 (διάρκεια 40+ λεπτά)

 

 

Οθόνη, πάντα ενεργή

Η οθόνη των 5,3 ιντσών είναι τεχνολογίας QHD IPS Quantum και συνοδεύεται από τη λειτουργία Always-on, η οποία συναντάται για πρώτη φορά σε οθόνη τύπου IPS. Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο LG V10 ως Second Screen (Δευτερεύουσα Οθόνη), και τώρα, βρίσκει πλέον τη θέση της στην κύρια οθόνη, επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει την ώρα και την ημερομηνία συνεχώς, ακόμη και όταν η συσκευή είναι σε sleep mode.

Για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο, η LG προχώρησε στον επανασχεδιασμό του driver IC της μνήμης της οθόνης, καθώς και του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του ρεύματος, ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να φωτίζει ένα μικρό τμήμα της οθόνης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα πάνελ των LCD TV. Χάρη στην τεχνολογία αυτή, για κάθε ώρα λειτουργίας το Always-on Display χρειάζεται ενέργεια που αντιστοιχεί σε μόλις 0,8 τοις εκατό της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας.

Δύο κάμερες για λήψεις με μεγαλύτερο εύρος

Το LG G5 έχει δύο κάμερες στην πίσω όψη: μία κανονική με φακό 78 μοιρών, και μία δεύτερη με ευρυγώνιο φακό 135 μοιρών, εύρος που συναντάται για πρώτη φορά σε smartphone.

Ο φακός των 135 μοιρών του LG G5 προσφέρει εύρος το οποίο είναι μεγαλύτερο σχεδόν 1,7 από το αντίστοιχο οποιουδήποτε άλλου smartphone και 15 μοίρες από το εύρος πεδίου του ανθρώπινου ματιού. Έτσι, η φωτογράφηση τοπίων, ψηλών κτιρίων ή μιας μεγάλης παρέας γίνεται πολύ πιο εύκολη, χωρίς να χρειαστεί ο φωτογράφος να τραβηχτεί μακριά από το θέμα που θέλει να φωτογραφίσει.

Το LG G5 έχει μεταξύ άλλων τα εφέ, Pop-out Picture, Film Effect και Auto Shot.

Το Pop-out Picture συνδυάζει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τον κανονικό και τον ευρυγώνιο φακό για να δημιουργήσει την αίσθηση της ένθεσης της μίας στην άλλη (picture-in-a-frame).

Το Film Effect μπορεί να προσθέσει εννέα διαφορετικούς τρόπους επεξεργασίας μιας φωτογραφίας, ενώ η λειτουργία Auto Shot επιτρέπει την αυτόματη λήψη αψεγάδιαστων selfies μόλις η κάμερα αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τα δυνατά σημεία του LG G5

  • Το LG G5 φέρει Qualcomm Snapdragon 820,  64μπιτο επεξεργαστή υψηλής ισχύος και χαμηλής κατανάλωσης, κάρτα γραφικών Adreno 530, επεξεργαστή ήχου Qualcomm Hexagon™ DSP, καθώς και δύο ειδικούς επεξεργαστές εικόνας (ISPs) Qual-comm Spectra™ 14-bit, σχεδιασμένους ειδικά ώστε να προσφέρουν εικόνες επιπέδου DSLR και να βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο Snapdragon 820, χάρη στο ενσωματωμένο μόντεμ X12 LTE, υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 600 Mbps (Category 12) στη λήψη (download) και 150 Mbps (Category 13) στην εκπομπή (uplink).
  • Σε σχέση με τον προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή Snapdragon, ο 820 αξιοποιεί την προηγμένη αρχιτεκτονική της Qualcomm Technologies, η οποία εξασφαλίζει διπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.
  • Η μονάδα γραφικών Adreno 530 προσφέρει μέχρι και 40 τοις εκατό μεγαλύτερη ταχύτητα και ισόποσα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με της προηγούμενης γενιάς.
  • Ο επεξεργαστής Snapdragon 820 επίσης υποστηρίζει εγγραφή και αναπαραγωγή 4K video (υπερ-υψηλή ανάλυση, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα 1080p), δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να γράφουν και να απολαμβάνουν τα δικά τους βίντεο «με εκπληκτική ευκρίνεια και μοναδική λεπτομέρεια». Ο επεξεργαστής έχει επίσης βελτιστοποιηθεί και για εφαρμογές VR, ώστε η δημιουργία pixel υψηλής ποιότητας και τα ολοζώντανα χρώματα να εγγυώνται ότι οι χρήστες του G5 θα μπορούν να απολαμβάνουν την απόλυτη αίσθηση εικονικής πραγματικότητας.

aptX H: 24-bit Hi-Fi Wireless Audio – Ασύρματη αναπαραγωγή ήχου

Το LG G5 έρχεται εξοπλισμένο με το codec aptX HD και υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων ήχου 24-bit μέσω Bluetooth, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση και κορυφαία ποιότητα ακόμη και στις ασύρματες συνδέσεις. Αν συνδυαστεί, δε, με τα ακουστικά LG TONE Platinum, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ήχο ποιότητας Hi-Fi, χωρίς ουσιαστικά καμία απώλεια σε σχέση με την αρχική πηγή.

Qualcomm Quick Charge 3.0 – Ταχύτερη φόρτιση

Το LG G5 υποστηρίζει τη λειτουργία Qualcomm Quick Charge 3.0, «για απίστευτα γρήγορη φόρτιση». Χάρη σε έναν έξυπνο αλγόριθμο, το Quick Charge 3.0 εξασφαλίζει μέχρι και τέσσερις φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με ένα τυπικό smartphone, και μέχρι 45 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση 2.0.

Τεχνολογία εντοπισμού θέσης LPLE, με έμφαση στην… ενέργεια

Η προηγμένη τεχνολογία LPLE (Low Power Location Estimation) εξασφαλίζει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνει τη διάρκεια της μπαταρίας του LG G5 μέχρι και 42 τοις εκατό, καθώς βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη λειτουργία εντοπισμού θέσης.

«Το νέο LG G5 επιτρέπει στους καταναλωτές να ανακαλύψουν ξανά την πραγματική χαρά του mobile, χωρίς το άγχος για τη διάρκεια της μπαταρίας», δήλωσε ο κ. Juno Cho, Πρόεδρος και CEO of LG Electronics Mobile Communications Company. «Το ‘οικοσύστημα’ του G5 είναι αποτέλεσμα της δουλειάς κορυφαίων ειδικών της LG, οι οποίοι προσπαθούσαν διαρκώς να απαντήσουν αν είναι εφικτό να σχεδιαστεί σήμερα κάτι πραγματικά καινοτομικό και μοναδικό στο χώρο των smartphone. Νομίζω ότι οι καταναλωτές, μόλις περάσουν λίγο χρόνο με το LG G5, θα απαντήσουν με ένα ηχηρό ΝΑΙ».

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής: Qualcomm® Snapdragon™ 820

Οθόνη: 5,3 ιντσών Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
Μνήμη: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (μέχρι και 2TB)
Κάμερα: πίσω: Κανονική λήψη 16MP, ευρυγώνια λήψη 8MP / εμπρός: 8MP
Μπαταρία: 2.800mAh (αποσπώμενη)
Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow
Διαστάσεις: 149,4 x 73,9 x 7,7 ~ 8,6 χιλιοστά
Βάρος: 159 γραμμάρια
Δίκτυα: LTE/ 3G /2G
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (συμβατό με 3.0) / NFC / Bluetooth 4.2
Χρώματα: Ασημί / Τιτανίου / Χρυσό / Ροζ

Οι προδιαγραφές/χαρακτηριστικά μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την αγορά.

Αξεσουάρ για το LG G5

360 CAM

Tο LG 360 CAM είναι μία compact φωτογραφική μηχανή 360 μοιρών, εξοπλισμένη με δύο ευρυγώνιες κάμερες 13MP, μπαταρία 1.200mAh και ενσωματωμένη μνήμη 4GB. To LG 360 CAM μπορεί να συνδεθεί με πολύ απλό τρόπο με το LG G5, δίνοντας έτσι στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί εύκολα οπτικό υλικό 360 μοιρών. Το LG 360 CAM επιτρέπει χειροκίνητες ρυθμίσεις (manual mode) και λήψη 2Κ video, ενώ τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα εξασφαλίζουν ποιοτικό ήχο 5.1 surround. Χάρη στη συνεργασία με τη Google, οι φωτογραφίες του 360 CAM μπορούν να φορτωθούν απευθείας στο Street View και το YouTube360, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μοιραστεί το υλικό του σε όσους ενδιαφέρονται. Επίσης, το περιεχόμενο που θα παράγεται μέσω του αρθρώματος αυτού μπορεί να αναπαραχθεί στο LG 360 VR ή σε άλλα smartphones και συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν υλικό 360 μοιρών.

360 VR αποκλειστικά για το LG G5

Tο LG 360 VR είναι μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας, αποκλειστικά με το G5, με το οποίο συνδέεται μέσω ενός ειδικού καλωδίου.

Σχεδιαστικά κομψή και πρακτική, η μάσκα μπορεί να διπλώνει στα δύο ώστε οι χρήστες να μπορούν να την κουβαλούν εύκολα και να απολαμβάνουν την εμπειρία VR όποτε θέλουν, όπου θέλουν.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές VR στις οποίες το smartphone θα πρέπει να τοποθετείται στο εσωτερικό τους, το LG 360 VR είναι πολύ ελαφρύ – ζυγίζει σχεδόν το ένα τρίτο από άλλες ανταγωνιστικές VR μάσκες. Η συσκευή υποστηρίζει εικόνες και βίντεο από λήψη 360 μοιρών που έχει γίνει μέσω του LG 360 CAM, καθώς και υλικό προδιαγραφών Google Cardboard.

  • Ξέρετε ότι… To Gear VR, τα «κιάλια» εικονικής πραγματικότητας της Samsung που θα κυκλοφορήσει κατά τον Απρίλιο στην Ελλάδα θα πωλείται 99 ευρώ. Δέχεται τα smartphone Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, και S6 edge, και φυσικά τα νεότερα, S7 και S7 edge.
  • To LG 360 VR, η κάσκα της LG, συνδέεται με καλώδιο στο νεότερο smartphone της εταιρείας, το G5 και είναι συμβατό μόνο με αυτό το smartphone. Η εμπειρία μοιάζει με το να παρακολουθείς τηλεόραση 130 ιντσών από τα δύο μέτρα. Το G5 δεν μπαίνει μέσα στην κάσκα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα VR goggles.Το LG 360 VR έχει μικρότερο βάρος από τα περισσότερα -118g. Προβάλλει εικόνες 360 μοιρών και βίντεο που λήφθηκε με την δική της LG 360 CAM, αλλά και με το περιεχόμενο που προορίζεται για το Google Cardboard (την πάμφθηνη χάρτινη μάσκα της Google).

IP camera που ρολάρει: Rolling Bot

Το LG Rolling Bot είναι μια συσκευή σφαιρικού σχήματος η οποία μπορεί να κυλά σαν μπάλα και ταυτόχρονα να τραβά φωτογραφίες και video μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας 8MP.

Το Rolling Bot είναι κάτι περισσότερο από παιχνίδι, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα ασφαλείας, να κρατήσει συντροφιά σε κατοικίδια ή να παίξει το ρόλο τηλεκοντρόλ οικιακών συσκευών οι οποίες είναι συμβατές με αυτό.

Η IP κάμερα συνδέεται σε δίκτυα Wi-Fi, δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το εσωτερικό του σπιτιού τους μέσω του LG G5, όπου κι αν βρίσκονται.

Tone Platinum

Tα ακουστικά LG TONE Platinum (μοντέλο HBS-1100) αποτελούν την τελευταία προσθήκη στη σειρά LG TONE Plus Series. Πρόκειται για ακουστικά Bluetooth τα οποία ικανοποιούν τις ηχητικές προδιαγραφές Harman Kardon® Platinum grade. Σχεδιασμένα με τρόπο που ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση/αλλοίωση, τα ακουστικά LG Tone Platinum προσφέρουν πεντακάθαρο ήχο υψηλής ποιότητας. Είναι τα πρώτα ασύρματα ακουστικά που διαθέτουν codec τεχνολογίας aptX HD, ώστε να υποστηρίζουν την αναπαραγωγή αρχείων 24-bit lossless, «με αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό μέχρι σήμερα για οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή».

Smart Controller για… μη επανδρωμένα αεροσκαφάκια

Το LG Smart Controller επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν drone και άλλες έξυπνες συσκευές. Μπορούν να παρακολουθούν στην οθόνη του LG G5 το video που στέλνει το drone σε πραγματικό χρόνο, και να ελέγχουν μέσω του ειδικού μοχλού την πτήση του.

Ήχος H3 by B&O Play

Τα H3 by B&O PLAY είναι ένα σετ high-end ακουστικών, καθώς αναλαμβάνουν να ‘μεταφέρουν’ στα αυτιά του χρήστη τον 32-bit ήχο υψηλή ποιότητας του LG Hi-Fi Plus με B&O Play. Σχεδιασμένα ειδικά για τους λάτρεις του καλού ήχου, αλλά και για όλους εκείνους που θέτουν την ηχητική απόδοση ενός smartphone στην κορυφή των κριτηρίων τους, τα ακουστικά H3 by B&O Play είναι συμβατά με όλα τα LG smartphones.

Friends Manager

Η εφαρμογή Friends Manager στο LG G5 επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με άλλες συσκευές LG Friends. Το Friends Manager ανιχνεύει αυτόματα τις συσκευές που βρίσκονται κοντά και συνδέεται μαζί τους, εύκολα και γρήγορα, με τρία απλά βήματα, παρακάμπτοντας τη συνηθισμένη διαδικασία ζεύξης.

In.gr Τεχνολογία

About Kostas Athanasoulis