Home / Ειδήσεις / Αδειάζει η Αθήνα: Σε ποια σημεία είναι τώρα αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς

Αδειάζει η Αθήνα: Σε ποια σημεία είναι τώρα αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση στην έξοδο της Αθηνών- Κορίνθου να είναι πολύ αυξημένη από τα διόδια της Ελευσίνας προς τη Νέα Πέραμο και στο ύψος της Κινέτας. 

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που βρίσκονται στην Αττική Οδό από το ύψος του Θριασείου προς τη Νέα Πέραμο. 

Πυκνή είναι η ροή των οχημάτων, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, στην έξοδο της Αθηνών- Λαμίας. 

Πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται από την Χαλκίδα προς την Νέα Αρτάκη και από την Νέα Λάμψακο προς το Βασιλικό.

Στο μεταξύ, απαγορεύεται και σήμερα, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών ((από τις 06:00 το πρωί)) έως τις 16:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στον αριθμό των εκδρομέων που έφυγαν πέρυσι, εν μέσω lockdown, από την Αττική για Πάσχα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 33.279 (15.552 από την Αθηνών- Κορίνθου και 17.727 από την Αθηνών – Λαμίας) ενώ φέτος πέρασαν συνολικά 115.534 αυτοκίνητα (67.251 από την Αθηνών – Κορίνθου και 48.283 από την Αθηνών – Λαμίας).

Η εικόνα από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης 

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα, μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Από όλα τα οδικά δίκτυα του νομού Θεσσαλονίκης η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά και εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Από τις 6 το πρωί έως τις 12:00 σήμερα, άφησαν την πόλη από τα διόδια Μαλγάρων 6.900 οχήματα (3.200 μέχρι τις 10 το πρωί) ενώ εισήλθαν 2.900.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (Μεγάλη Πέμπτη) πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων περίπου 17.000 αυτοκίνητα, ενώ εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη 9.900. Από τα διόδια Ανάληψης επί της Εγνατίας οδού έφυγαν 11.900 οχήματα και πέρασαν για να έρθουν στο νομό Θεσσαλονίκης 6.900. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μονάδων της Τροχαίας, χθες, περίπου 6.700 οχήματα μπήκαν στην εθνική Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών με προορισμό τη Χαλκιδική, ενώ 4.000 αυτοκίνητα εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο δρόμο.

Από όλα τα οδικά δίκτυα, επαρχιακά και εθνικά του νομού Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε χθες η έξοδος 50.800 οχημάτων και η είσοδος σε 29.500 οχήματα.

Παράλληλα εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα της τροχαίας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Την ίδια ώρα, με πληρότητες 100% στα τακτικά δρομολόγια κινήθηκαν όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από τον σταθμό Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Ιωάννης Λάμπρου πρόεδρος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων «Μακεδονία». «Με πληρότητα 100% στα υπάρχοντα, στα έκτακτα δρομολόγια είχαμε αύξηση 20 με 25% σε σύγκριση με πέρυσι. Παρατηρούμε πως υπάρχει γενικά κίνηση προς όλους τους προορισμούς και είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστούν και επιπλέον δρομολόγια. Η μεγάλη “φυγή” παρατηρήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, που αναχωρούσαν οι φοιτητές», τόνισε ο κ. Λάμπρου.

Περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων

Αυξημένα μέτρα τροχαίας θα εφαρμόζονται έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Περιορισμοί  στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ισχύουν έως τις 16.00, στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών), στο ρεύμα εξόδου της εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και στην εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας).

Περιορισμοί για τα φορτηγά θα ισχύουν και τη Δευτέρα του Πάσχα (25-04-2022) από τις 12.00 έως τις 22.00, στο ρεύμα εισόδου της Εθνικής Οδού Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης (από τον κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης), στο ρεύμα εισόδου της Εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης (από τη Χ/Θ 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ/Θ 11+340), και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο. 16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως την αερογέφυρα Θέρμης.

Αυξημένη κίνηση και στα λιμάνια 

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Πέμπτη 21/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 19 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 21.139 επιβάτες, 3.548 ΙΧ αυτοκίνητα 742 φορτηγά και 581 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 33 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 8.452 επιβάτες, 1285 ΙΧ οχήματα 36 φορτηγά και 258 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 αναχωρήσεις πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.375 επιβάτες, 2.519 ΙΧ οχήματα, 64 φορτηγά και 204 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 2.671 επιβάτες, 806 ΙΧ οχήματα 28 φορτηγά και 45 δίκυκλα.

Πηγή: skai.gr

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Ελλάδα
Οι συνομιλίες στο διαδίκτυο οδήγησαν στον εντοπισμό της 15χρονης που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι
Εκπαιδευτήρια Δούκα: Ένα σχολείο στα δικαστικά έδρανα!

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr