Home / Βίντεο / Πολιτική σύγκρουση μετά τις δηλώσεις Κοντομηνά

Πολιτική σύγκρουση μετά τις δηλώσεις Κοντομηνά

Σκληρή αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Alpha

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς προέβη σε αποκαλύψεις για τον Καλογρίτσα και δήλωσε πρόθυμος να ξαναπάει στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ – «Δεν θα αφήσουμε τον Παππά να βάλει μαύρο στα κανάλια» λέει – ΝΔ: Ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του – Παππάς: Ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, τους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και τις αξιώσεις ενός υπερθεματιστή με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τις καταγγελίες του κ. Κοντομηνά σχολίασε η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό – παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά» και καλεί τον υπουργό Επικρατείας να ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών την προσεχή Παρασκευή.

Απαντώντας στη ΝΔ και εμμέσως στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η ΝΔ «δίνει με επιτυχία τη μάχη για τον αυτοδιασυρμό της. Δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης» και τόνισε απευθυνόμενος τυπικά στη ΝΔ: «Ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους».

Οι αποκαλύψεις Κοντομηνά

«Ήρθανε οι άνθρωποί του» δήλωσε ο κ. Κοντομηνάς αναφερόμενος στον Νίκο Παππά και αποκάλυψε τι του ζήτησε ένας εκ των υπερθεματιστών, «αυτός που υποστήριζε χωρίς δεκάρα να ‘χουνε, μην λέμε ονόματα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Alpha υπονοώντας τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Ο κ. Κοντομηνάς, αφού εξιστόρησε τις άτυπες διαβουλεύσεις που είχε πριν από λίγες εβδομάδες με τον υπερθεματιστή «που δεν είχε δεκάρα», όπως σχολίασε ο ίδιος ο πρόεδρος του Alpha, έστειλε μήνυμα στον υπουργό Επικρατείας ότι το κανάλι του «δεν θα κλείσει κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και “έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς”».

«Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός “σκοτώθηκε” τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

«Άλλο πράγμα ήθελε. Ηθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια. Αυτό ήθελε», είπε ο Δήμος Βερύκιος. «Δεν ήθελε αυτό» απάντησε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Alpha αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Χωρίς να κατονομάσει τον κ. Καλογρίτσα, έναν εκ των τεσσάρων αρχικών υπερθεματιστών, ο οποίος τελικώς αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, αφού δεν κατέβαλε το ποσό που είχε συμφωνήσει να πληρώσει, ο κ. Κοντομηνάς αφηγήθηκε:

«Ήρθανε οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε χωρίς δεκάρα να ‘χουνε, μην λέμε ονόματα, ήρθε και λέει:
– “Θα μου δώσετε λέει το 51%”».
– “Λέω: Τι άλλο θέλεις;” πρόσθεσε ο πρόεδρος του Alpha,
– “Λέει: Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές να τις έχω εγώ”.

«Για να βλεπει κι ο κόσμος να ακούει τι γίνεται με την κυβέρνηση, τι καλά που πάμε» τόνισε ο κ. Κοντομηνάς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Alpha δηλώνει έτοιμος να ξαναπάει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τη δανειοδότηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κομμάτων από τις τράπεζες.

Ο κ. Κοντομηνάς έχει ήδη καταθέσει στην επιτροπή, αλλά πλέον -μετά τις σημερινές καταγγελίες του- επιθυμεί να μεταβεί εκ νέου στην Επιτροπή

ΝΔ: Οι καταγγελίες Κοντομηνά επιβεβαιώνουν ότι ο διαγωνισμός ήταν παρωδία

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κοντομηνά, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό – παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά».
«Για όλα αυτά -και για πολλά άλλα- ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή» κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παππάς: Η ΝΔ αναμασά όσα εκστομίζουν οι αποτυχόντες του διαγωνισμού

Απαντώντας, με ανακοίνωσή του, ο κ. Παππάς, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει με επιτυχία τη μάχη για τον αυτοδιασυρμό της. Δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκατ. της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27. Γι’ αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν» υπογράμμισε.

«Κατά τα λοιπά ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Κοντομηνά: Το πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

Τις βαρύτατες καταγγελίες που εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Alpha από το πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και αφορούσαν παρατυπίες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά τονίζει ότι ο κ. Κοντομηνάς «πέρα από τις καταγγελίες που έκανε σε εκπομπή του καναλιού του, είναι επείγον να καταθέσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για εξαγορά άδειας καναλιού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, «σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό Βατερλώ της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος και αποδεικνύει το γεγονός ότι πίσω από τη δήθεν τακτοποίηση του τηλεοπτικού πεδίου υπάρχει η τακτοποίηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων των στελεχών της κυβέρνησης».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis