Home / Ειδήσεις / «Χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας»

«Χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας»

«Δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τους εταίρους και κυρίως τις χώρες του Βορρά να επιδείξουν και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αλληλεγγύη που έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες.

Στην ομιλία του το 26ο Ετήσιο Συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Τσακαλώτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ταχύτερα δυνατή επίλυση του ζητήματος του χρέους και συνέδεσε την όποια καθυστέρηση με την αναβολή σημαντικών αποφάσεων για την οικονομία. Διότι κάποιος που έχει χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει ή να τα επενδύσει στην Ελλάδα περιμένει, γιατί δεν έχει φύγει ο φόβος του Grexit, είπε ο υπουργός Οικονομικών. “Φωτογράφησε” δε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας αναφορά σε υπουργό του Eurogroup οποίος επιμένει στο «ζήτημα του ηθικού κινδύνου», και προσέθεσε ότι το ζήτημα αφορά και αυτούς που δανείζονται και αυτούς που δανείζουν. Επίσης, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού και ότι αυτοί ισχύουν για όλους».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες. «Για να υπάρξει ελπίδα», είπε, «χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας».

About m bonsu