Home / Ελλάδα / Τσίπρας προς επιστήμονες: Να βρούμε λύση για τους πιο αδύναμους

Τσίπρας προς επιστήμονες: Να βρούμε λύση για τους πιο αδύναμους

Αθήνα
«Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων σήμερα, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται για το ασφαλιστικό.

«Είναι αλήθεια πως όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια. Αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι, ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.

Είχε προηγηθεί επισήμανση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκου ότι στον κλάδο του έχει πάρει πλέον διαστάσεις το φαινόμενο της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Σε λίγο καιρό τα νοσοκομεία δεν θα έχουν γιατρούς για να εφημερεύουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασταράκος και κάλεσε τον πρωθυπουργό, ως νέο άνθρωπο, να σταματήσει τη διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Παρών στην συνάντηση είναι και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να αναλαμβάνει προσωπικά την επιχείρηση άμβλυνσης των σφοδρών κινητοποιήσεων που έχουν φέρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό.

Για τον λόγο αυτό έχει προτείνει και στους αγρότες να συναντηθούν μαζί του, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο, Τρίτη, στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στην επέτειο για τον ένα χρόνο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι βρίσκονται υπό εξέταση βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει γιατί το σύστημα είναι υπό κατάρρευση.

Newsroom ΔΟΛ

About admin