Home / Κόσμος / Τομά Πικετί: To «όχι» θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να αναδιαρθρώσουν το χρέος

Τομά Πικετί: To «όχι» θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να αναδιαρθρώσουν το χρέος

Την άποψη ότι στην περίπτωση που το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δείξει «όχι», οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προβαίνοντας σε αναδιάρθρωση του χρέους, διατυπώνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί.
«Θεωρώ ότι το σχέδιο που σας προτείνουν οι δανειστές είναι ένα κακό σχέδιο που θα επιδεινώσει την ύφεση. Αν επομένως το ερώτημα είναι “πρόκειται για ένα καλό σχέδιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη;”, τότε η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα όχι», δήλωσε ο Πικετί στην Ιωάννα Κλεφτογιάννη για το Popaganda.

«Την ίδια στιγμή, λόγω των εξαιρετικά βίαιων απειλών έξωσής σας από την Ευρωζώνη, που εκφράζουν κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, και λόγω των κινήσεων που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εναντίον της Ελλάδας, κατανοώ γιατί πολλοί Έλληνες πολίτες δελεάζονται από το όχι. Το συμπέρασμά μου ωστόσο είναι ότι τέτοιου είδους απειλές δεν είναι αξιόπιστες», λέει.

«Αν οι Έλληνες ψηφίζουν ΟΧΙ τότε, πιστεύω, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα αποδεχτούν την αναδιάρθρωση του χρέους», καταλήγει.

About totritomati