Home / Κόσμος / Τέσσερις τελικά οι νεκροί από την επίθεση σε σχολείο στον Καναδά (upd)

Τέσσερις τελικά οι νεκροί από την επίθεση σε σχολείο στον Καναδά (upd)

Μακελειό με τέσσερις νεκρούς έλαβε χώρα την Παρασκευή στον Καναδά, με την αιματοχυσία να αγγίζει και ένα σχολείο.

Η τραγωδία φαίνεται πως άρχισε στο σπίτι του δράστη, όπου ο ένοπλος δολοφόνησε τα δύο αδέλφια του. Στη συνέχεια, άνοιξε πυρ στο τοπικό σχολικό συγκρότημα, στην κοινότητα αβοριγίνων Λα Λοχ, στην κεντρική επαρχία Σασκατσεγουάν.

Ακόμα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δράστης συνελήφθη, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, τα κίνητρά του ή την όποια σχέση του με το σχολείο.

Άγνωστες παραμένουν επίσης οι ταυτότητες των θυμάτων, αν και ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Λα Λοχ δήλωσε στο Associated Press ότι η 23χρονη κόρη του, δασκάλα στο σχολείο, έπεσε νεκρή από τα πυρά του δράστη.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, σε έκτακτες δηλώσεις που πραγματοποίησε από το Νταβός της Ελβετίας, έκανε αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς, όμως ο απολογισμός αναθεωρήθηκε λίγη ώρα αργότερα.

«Προφανώς αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε γονιού», είπε ο κ. Τρουντό. Πρόκειται για «μία απαίσια, τραγική ημέρα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το BBC, το σχολικό συγκρότημα φιλοξενεί περίπου 900 παιδιά, από ηλικίες νηπιαγωγείου.έως και τάξεις γυμνασίου.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305047/enopli-epithesi-se-sholeio-ston-kanada-plirofories-gia-duo-nekrous/#ixzz3y3aPXCqs
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati