Home / Γενικές ειδήσεις / Στην Αθήνα ο Allan Harris -Ο σύγχρονος Nat King Cole όπως τον ονομάζουν διεθνώς [βίντεο]

Στην Αθήνα ο Allan Harris -Ο σύγχρονος Nat King Cole όπως τον ονομάζουν διεθνώς [βίντεο]

O Allan Harris είναι ένας από τους κορυφαίους jazz τραγουδιστές της σύγχρονης αμερικάνικης σκηνής.

Είναι ένας καλλιτέχνης που το ταλέντο του, αλλά και η ερμηνευτική του στάση, φέρνουν έντονα στο μυαλό τον μεγάλο Nat King Cole όπως είναι και ο χαρακτηρισμός του διεθνώς.

Εκτός από εκλεκτός τραγουδιστής, ο Allan Harris είναι εξαιρετικός κιθαρίστας, ταλαντούχος τραγουδοποιός  και συνθέτης, πετυχημένος παραγωγός, αλλά και ηθοποιός με διακρίσεις.

Στο απόγειο της καριέρας του, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά εμφανίσεων μαζί με την εξαίσια μπάντα του στη σκηνή του Half Note, από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ο Allan Harris ξεκίνησε να κάνει τις δικές του παραγωγές και ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με σημαντικές jazz προσωπικότητεςRay Brown, Benny Green, Mark Whitfield, Jeff Ha, Claudio Roditi κ.ά.

Από τα πρώτα χρόνια των  ‘00s άρχισε να κάνει αφιερώματα σε μυθικές προσωπικότητες της jazz, όπως ο Billy Strayhorn, o Nat King Cole,  o Tony Bennett,  ενώ, παράλληλα, άνοιγε το ρεπερτόριό του σε πολλά άλλα στυλ της μαύρης μουσικής, όπως η soul, το funk και κυρίως το blues – διατηρώντας
όμως την αγάπη του για τα jazz standards.

Μετά από πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις από περιοδικά της jazz, όπως το DownBeat, ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής από το Μπρόνξ θεωρείται top στο σύγχρονο jazz vocal.

O δίσκος του “Black Bar Jukebox” (2015), σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Brian Bacchus (NorahJones & Gregory Porter), είναι αριστουργηματικός και περιέχει standards της jazz, o συνθέσεις, αλλά και pop διασκευές, ενώ η συνέχεια του, το περσινό “Nobody’s Gonna Lov You Better”,
πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, με κομμάτια R&B, βραζιλιάνικα ή και rock, των Jimi Hendrix και Steely Da.

ALLAN HARRIS – «Ο Nat King Cole του 21ου αιώνα!»

Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

HALF NOTE JAZZ CLUB 
Τριβωνιανού 17, Μετς

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros