Home / Ελλάδα / Π. Σκουρλέτης: Συνάρτηση της επίτευξης ή μη συμφωνίας οι εκλογές

Π. Σκουρλέτης: Συνάρτηση της επίτευξης ή μη συμφωνίας οι εκλογές

Η προσφυγή σε εκλογές αποτελεί συνάρτηση ή μη της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega.

«Εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει προσφυγή στον λαό ώστε να του εξηγηθεί και να του ζητηθεί να δοθεί μια εντολή η οποία θα έχει κάποια νέα πλέον όρια», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης. «Εμάς», πρόσθεσε, «η θέση μας θα είναι ακριβώς αυτή που είναι και τώρα ότι ναι μεν θα είναι επιλογή μας να πάμε σε έναν αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του πυρήνα κάποιων βασικών θέσεών μας».

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σε συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ελληνικών θέσεων, από τη στιγμή που οι δανειστές δεν τις έλαβαν υπ’ όψιν τους στη δική τους πρόταση. «Εμείς καταθέσαμε ένα πολυσέλιδο κείμενο που δεν είναι οι απόψεις της ελληνικής πλευράς είναι μια προσπάθεια σύνθεσης. Από τη στιγμή που η άλλη πλευρά φαίνεται να μην το λαμβάνει αυτό υπόψη της θεωρώ ότι δεν ισχύει και το 47σελιδο στο σύνολό του, δεν το αποδεχτήκανε ως βάση συζήτησης. Άρα δεν μας δεσμεύει και εμάς το σύνολο των θέσεων αυτών των 47 σελίδων», επισήμανε για να προσθέσει ότι «κάποια πράγματα θα τα δούμε προφανώς προς όφελος δικό μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα με την έγκριση της συμφωνίας εντός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι τέτοια μπορεί να παρουσιαστούν «εάν έχουμε συμφωνία που δεν θα είναι υπερασπίσιμη πολιτικά».

Είπα πάντως ότι που έχει σημασία για την κυβέρνηση είναι η συμφωνία «να έχει το στοιχείο της δυναμικής, να έχει προοπτική και να φωτίζει τον διαφορετικό δρόμο».

 

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/962919/p-skourletis-sunartisi-tis-epiteuksis-i-mi-sumfonias-oi-ekloges

About admin