Home / Πολιτική / Π. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

Π. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

Την ανάγκη για ενότητα εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στη Σάμο, κατά την τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, στην Πλατεία Πυθαγορείου (παλιό Δημαρχείο).

Υπογράμμισε, επίσης, τη δέσμευσή του να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις, θεσμικές και σωματικές, «ώστε η Ελλάδα, στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό της ρόλο ως ακραίο όριο και οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, όπως διαμορφώθηκαν σταδιακώς από την ανεκτίμητη, πνευματική και θεσμική, κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας και των Προγόνων μας».

«Με ιερή συγκίνηση αλλά και ανυπόκριτη ταπεινότητα δέχομαι τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Σάμου. Πως, άλλωστε, τα αισθήματά μου θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά όταν έχω πλήρη συναίσθηση ότι σ? αυτόν τον Τόπο, στην Σάμο, ηχούν ακόμη τα βήματα της Ιστορίας. Κι όχι μόνο της δικής μας ιστορίας, μα της παγκόσμιας ιστορίας καθώς κι εκείνης του πολιτισμού εν γένει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

About totritomati