Home / Πολιτική / Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά

Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά

«Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα, και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ως «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, συγκρούστηκε με τους δανειστές, ενώ αναφερόμενος στο «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας» είπε ότι «το κλειδί για την απόφαση που έλαβε τελικά η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η λύση Σόιμπλε που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων».

Είπε ότι η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης «ήταν αντίθετη της εντολής του Ιανουαρίου και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες».

«Η εύκολη λύση», πρόσθεσε, «θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλάξαμε πολιτική. Έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά με πρώτο την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε στα πρώτα δύο Μνημόνια με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος της χώρας, και παρά στην απαίτηση των δανειστών για περικοπές 500 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της άμυνας «δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati