Home / Ειδήσεις / Πυρετώδης προετοιμασία στο Μαξίμου για τη συζήτηση περί διαφθοράς

Πυρετώδης προετοιμασία στο Μαξίμου για τη συζήτηση περί διαφθοράς

Στη Βουλή την Τρίτη

Αθήνα
Με την αξιολόγηση μετέωρη και την υπόθεση Μουζάλα να εκκρεμεί, το Μαξίμου ρίχνει το βάρος του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Το θέμα θα απασχολήσει τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό όπου και θα επισημοποιηθεί η στρατηγική Τσίπρα σε σχέση με την αυριανή του εμφάνιση για ένα θέμα που έχει καταστήσει άλλωστε και σημαία της κυβερνητικής του πολιτικής.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται προκειμένου να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, που όπως έχει αφήσει να εννοηθεί θα ανατρέψουν την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα, δεν θα διστάσει να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Δικαιοσύνη.

Τον λόγο θα πάρει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή οι Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υποστηρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε νέα στοιχεία για τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, στα άνευ εγγυήσεων τραπεζικά δάνεια, καθώς και σε οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, όπως οι δωρεές της Siemens προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, θα γίνει αναφορά σε νέα στοιχεία για την υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών του κυκλώματος της παραδημοσιογραφίας, καθώς και στη σχέση του με τη ΝΔ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποκαλύψεις θα επιχειρήσουν και οι ΑΝΕΛ, σε μια προσπάθεια να «τσιμεντάρουν» τη ραγισμένη κυβερνητική ενότητα.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, πρόκειται να ακουστούν νέα στοιχεία σε ήδη γνωστές υποθέσεις, αλλά και να βγουν στο φως καινούριες, οι οποίες «μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, πιθανώς και στις ΗΠΑ, ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 και 4 εκατομμύρια ή λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια που βρέθηκαν».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis