Home / Κόσμος / Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας στο ΔΝΤ

Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας στο ΔΝΤ

Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ για να κάμψει τις αντιστάσεις του στη διαπραγμάτευση και να ανοίξει ο δρόμος της συμφωνίας συμφωνήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Τζακ Λιου φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Παρασκευή ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ρίγα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έθεσε ως προϋπόθεση για την υπογραφή συμφωνίας τη συναίνεση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντα με Τα Νέα, ο Τζακ Λιου ενδεχομένως να θέσει το ελληνικό θέμα στη Σύνοδο των G7 που αρχίζει αύριο, Τετάρτη, στη Γερμανία.

Επιπλέον Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι παρά τα όσα ακούγονται για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ η ηγεσία του ταμείου δεν είναι αρνητική απέναντι σε μια συμφωνία.

Η εφημερίδα τέλος αναφέρει ότι εμπιστευτικό τηλεγράφημα που έφτασε ξημερώματα Σαββάτου στο Μαξίμου – λίγο μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα και Αμερικανού ΥΠΟΙΚ – εμφανίζει την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έτοιμη να συνεισφέρει «καθ’ ο μέτρο τής είναι επιτρεπτό, σε θετική κατάληξη».

About totritomati