Home / αφιέρωμα / Ο γίγαντας των αιθέρων, περνάει “κολλητά” κάτω από ένα ελικόπτερο! [Βίντεο]

Ο γίγαντας των αιθέρων, περνάει “κολλητά” κάτω από ένα ελικόπτερο! [Βίντεο]

Είναι η στιγμή που το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στο κόσμο περνάει ξυστά από ένα ελικόπτερο. Ο ελιγμός πραγματοποιήθηκε στον ουρανό του Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο της διαφημιστικής ταινίας για την Emirates Airlines.

Emirates A380

Qantas A380 on runway

Δεν έχει γίνει γνωστό η απόσταση του A380 με το ελικόπτερο ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι κάτι λιγότερο από χίλια πόδια.

Emirates A380 Aerobridge

Emirates A380 readied for flight

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, είπε: “Η Emirates διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό έχει πραγματοποιήσει κινηματογραφήσεις του A380 πάνω από διάφορα σημεία του Ντουμπάι καθώς και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όλες με απόλυτη ασφάλεια”.

Emirates A380 at Sydney Airport

Είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, και πολλά αεροδρόμια έχουν αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις τους για να μπορούν να το φιλοξενήσουν. Παρέχει θέσεις για 525 άτομα σε μία τυπική διαμόρφωση τριών-κλάσεων ή μέχρι 853 άτομα σε μία οικονομική διαμόρφωση. Έχει εμβέλεια 15.700 χιλιόμετρα (8.500 ναυτικά μίλια), που αρκεί για να πετάξει απευθείας από το Ντουμπάι στο Λος Άντζελες, και ταχύτητα πλεύσης των Mach 0,85 (περίπου 900 km/h, σε υψόμετρο).

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr

About gus_maverick