Home / Αθλητισμός / Θα επαναλειτουργήσουν το κλειστό και τα ανοιχτά κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ

Θα επαναλειτουργήσουν το κλειστό και τα ανοιχτά κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ

Ύστερα από τρία χρόνια απραξίας

Aθήνα
Μετά από τρία χρόνια απραξίας θα ξαναγίνουν αγώνες κολύμβησης στο ΟΑΚΑ, καθώς αδειοδοτήθηκαν τόσο το κλειστό όσο και τα ανοιχτά κολυμβητήρια. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός υπέγραψε την αδειοδότηση της ανοιχτής πισίνας για προπονήσεις και την προσωρινή άδεια λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου για αγώνες κολύμβησης και συγχρονισμένης κολύμβησης.

Αυτό κατέστη δυνατό ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ και της διοίκησης του ΟΑΚΑ, με τις οποίες είτε λύθηκαν τα βασικά προβλήματα ασφαλείας που είχαν εντοπιστεί στις εγκαταστάσεις, είτε δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για επίλυση εκκρεμοτήτων.

Η προσωρινή άδεια λειτουργίας αφορά στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου του Ο.Α.Κ.Α. (κλειστό κολυμβητήριο με αποδυτήρια και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους, χώροι στάθμευσης Ρ6, Ρ6α, άμεσος περιβάλλων χώρος και περίφραξη αυτού), με τους όρους που τίθενται στο από 28-5-2015 πρακτικό και την εισήγηση της επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου του Ο.Α.Κ.Α.

Η παρούσα άδεια λειτουργίας περιλαμβάνει επιπλέον τις εξής ανοιχτές κολυμβητικές δεξαμενές: ανοιχτή δεξαμενή προπονήσεως – αγωνιστική 8 διαδρομών, διαστάσεων 50×21μ., ανοιχτή δεξαμενή εκμαθήσεως για παιδιά, διαστάσεων 10×10μ, ανοιχτή δεξαμενή συγχρονισμένης κολύμβησης, διαστάσεων 25×33μ., ανοιχτή δεξαμενή αγωνιστική 10 διαδρομών, διαστάσεων 50×25μ.

Η παρούσα άδεια δεν περιλαμβάνει τα εξής:

– την ανοιχτή δεξαμενή καταδύσεων

– τις κερκίδες 8.500 θέσεων του ανοιχτού κολυμβητηρίου

– τις κερκίδες 800 θέσεων της δεξαμενής συγχρονισμένης κολύμβησης

– τους βοηθητικούς χώρους κάτω από τις κερκίδες της δεξαμενής συγχρονισμένης κολύμβησης,

τα οποία θα πρέπει να αποκλειστούν έτσι, ώστε να μην είναι προσβάσιμα από αθλητές, θεατές ή κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του συγκροτήματος.

Το Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου του Ο.Α.Κ.Α. (κλειστές κολυμβητικές δεξαμενές) θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις και αγώνες κολύμβησης, τεχνικής κολύμβησης, συγχρονισμένης κολύμβησης, και καταδύσεων. Δεν θα χρησιμοποιείται για αγώνες υδατοσφαίρισης.

Οι ανοιχτές κολυμβητικές δεξαμενές που περιλαμβάνονται στην παρούσα άδεια θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για προθέρμανση – προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών.

Η παρούσα άδεια ισχύει έως 8-10-2016, προκειμένου να εφαρμοστούν οι όροι που τίθενται στο από 28-5- 2015 πρακτικό και την εισήγηση της επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου Ο.Α.Κ.Α.

Έτσι, έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια απραξίας, η αθλητική ναυαρχίδα της χώρας, το κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί εντός ολίγων ημερών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis