Home / Αυτοκίνητο / Η Opel δημιούργησε το σκληροτράχηλο Mokka «X»

Η Opel δημιούργησε το σκληροτράχηλο Mokka «X»

Τολμηρό και μυώδες εξωτερικά, εκλεπτυσμένη κομψότητα στο εσωτερικό και με νέο βενζινοκινητήρα 1.4 Direct Injection Turbo με αυτόματο κιβώτιο και AWD.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου, 2016) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου Opel Mokka X το οποίο θα είναι η πρώτη σειρά μοντέλου που λανσάρει το διακριτικό “X” της κατηγορίας για μελλοντικά SUV και crossover της Opel.
Το “X” θα δηλώνει έναν πιο περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα αντίστοιχο με αυτόν που προβάλλεται μέσα από πιο παραδοσιακά στυλ αμαξώματος.

Η νέα εμφάνιση του εμπρός τμήματος του Mokka X είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με στοιχεία όπως οριζόντια εμπρός μάσκα σε σχήμα φτερού και δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED σε σχήμα «διπλού φτερού». Η πρόσοψη είναι διαμορφωμένη με μεγαλύτερη ακρίβεια με κομψές ανάγλυφες επιφάνειες και λιγότερα πλαστικά ένθετα, κάτι που χαρίζει στο Mokka X μεγαλύτερο εύρος, στιβαρότητα και αρρενωπότητα. Αυτό συνεχίζεται στο πίσω τμήμα με ένα ακόμα στοιχείο διπλού φτερού στα πίσω φώτα.

Η καμπίνα του νέου Mokka X είναι πλήρως ανανεωμένη. Το καινούργιο ταμπλό οργάνων, υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια και αρτιότητα. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη γύρω από τις οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών των συστημάτων infotainment νέας γενιάς. Εντυπωσιακή, με διάχυτη φινέτσα και κομψή, σχεδιαστική λιτότητα με λιγότερους διακόπτες – πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται τώρα από ‘capacitive’ οθόνες αφής.

Μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς των αθόρυβων diesel 1.6 με ισχύ 81 kW/110 hp και 100 kW/136 hp, η γκάμα κινητήρων των Opel SUV επεκτείνεται και από πλευράς βενζινοκινητήρων. Η νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo (112 kW/152 hp) θα διατίθεται σε συνδυασμό με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και προσαρμοζόμενο σύστημα AWD (εκπομπές CO2 και κατανάλωση μικτού κύκλου σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία: 154 g/km, 6,6 l/100 km). Η τεχνολογία τετρακίνησης με ηλεκτρομαγνητικό, πολύδισκο συμπλέκτη είναι ευφυής και αποδοτική. Όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς (εκτός εάν έχει επιλεγεί τετρακίνηση) που σημαίνει ότι η κατανάλωση παραμένει χαμηλή. Ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, η κατανομή ροπής μεταβάλλεται συνεχώς από 100% FWD σε στεγνό οδόστρωμα προς όφελος της κατανάλωσης μέχρι μάξιμουμ 50% στον εμπρός και πίσω άξονα, για παράδειγμα σε πολύ βρεγμένους δρόμους.

Το νέο σύστημα AFL LED προσαρμόζει τα σχέδια φωτισμού των προβολέων σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση φωτισμού χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές λειτουργίες/σχέδια φωτισμού όπως φωτισμό πόλης, φωτισμό επαρχιακού δρόμου, tourist mode, φωτισμό διασταυρώσεων και στροφών, φωτισμό όπισθεν /ελιγμών και stop mode light (eco).

Η νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, έχοντας υψηλότερη ανάλυση και αυξημένη ισχύ επεξεργασίας εικόνας αναβαθμίζει όλες τις λειτουργίες που υποστηρίζει, όπως η υποστήριξη μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist) του συστήματος φωτισμού LED AFL. Λόγω της βελτιωμένης κάμερας και του προαιρετικού συστήματος πλοήγησης, το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant) του Mokka X έχει βελτιωμένη ικανότητα ανίχνευσης. Η λειτουργία Ένδειξης Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος [Following Distance Indication (FDI)] χρησιμοποιεί εμπρός κάμερα για την ανίχνευση προπορευόμενων οχημάτων, και το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) αναβαθμίζεται τώρα με ανακλαστικές προειδοποιητικές λυχνίες LED (Alert Display). Όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται πολύ γρήγορα, κόκκινες λυχνίες LED ανακλώνται στο παρμπρίζ. Επιπλέον, μία ηχητική προειδοποίηση παροτρύνει τον οδηγό να φρενάρει. Το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται αυτόματα με ταχύτητες πάνω από 60 km/h και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που άθελά του βγει από τη λωρίδα με μία ενδεικτική λυχνία στο ταμπλό και μία ηχητική προειδοποίηση.
Το Mokka X θα διατίθεται στην Ελλάδα με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar από το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε και αναμένεται να λανσαριστεί και το νέο μοντέλο. Επιπλέον, δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink θα γιορτάσουν το ντεμπούτο τους στο Mokka X.

Με την ανανεωμένη σχεδίαση, την ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων, τις αποδεδειγμένες ικανότητες εκτός δρόμου, την εξαιρετική συνδεσιμότητα και τα άριστα χαρακτηριστικά άνεσης, το νέο Mokka X έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει δύο βραβεία “All-wheel Drive Car of the Year” (‘Τετρακίνητο Όχημα της Χρονιάς’) και δύο διακρίσεις “Company Car of the Year” (‘Εταιρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς’) στη Γερμανία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/306222/-i-opel-dimiourgise-to-sklirotrahilo-mokka-x/#ixzz3zIHWR21u
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati