Home / Ειδήσεις / Η Ιρλανδία επιδιώκει να επωφεληθεί από ενδεχόμενο Brexit

Η Ιρλανδία επιδιώκει να επωφεληθεί από ενδεχόμενο Brexit

Σχέδιο για μετεγκατάσταση τραπεζικών στελεχών

Δουβλίνο
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θέλει να αρπάξει από τη Βρετανία θέσεις εργασίας κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και ετοιμάζεται να πετύχει τον στόχο της στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το σχετικό σχέδιο, αναφέρει το Bloomberg.
Η IDA Ireland που είναι η υπηρεσία της χώρας που έχει ως στόχο την προσέλκυση άμεσων διεθνών επενδύσεων, έχει ήδη έλθει σε επαφές με τράπεζες όπως η Standard Chartered για να συζητήσει την επανεγκατάσταση εκατοντάδων εργαζομένων στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Βρετανοί τραπεζίτες έχουν προειδοποιήσει ότι εάν κερδίσουν οι υπέρμαχοι του Brexit, τότε διεθνείς τράπεζες που εδρεύουν σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφέρουν αλλού τις θέσεις εργασίας. Αυτό θέλουν να το κάνουν μεταξύ άλλων επειδή πολλές εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών δεν μπορούν να πουλήσουν ορισμένα προϊόντα τους σε χώρες εκτός ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί η σύναψη ειδικών συμφωνιών.

Η Ιρλανδία έχει ανώτατο συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων που δεν ξεπερνά το 12,5%. Ο συντελεστής αυτός είναι ο χαμηλότερος στη Δυτική Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis