Home / Ειδήσεις / Ηλεκτρονική “γιάφκα” σε ίντερνετ καφέ είχε στήσει ο ποινικός συνεργάτης της Ρούπα

Ηλεκτρονική “γιάφκα” σε ίντερνετ καφέ είχε στήσει ο ποινικός συνεργάτης της Ρούπα

Ένα ίντερνετ καφέ χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ποινικός συνεργάτης της Πόλας Ρούπα ως ηλεκτρονική «γιάφκα».

Στο συγκεκριμένο καφέ, μάλιστα, έφτασε ο 37χρονος τέσσερις ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούπα προκειμένου να συνομιλήσει «διαδικτυακά» με συνεργούς του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να μπαίνει και να βγαίνει από το συγκεκριμένο ίντερνετ καφέ ένα μήνα πριν τη σύλληψή του. Είχαν, δε, στήσει ένα «δίχτυ» ηλεκτρονικής παρακολούθησης προκειμένου να βλέπουν με ποιους συνομιλεί.

Για το λόγο αυτό αστυνομικοί ειχαν μπει ως «πελάτες» στο κατάστημα και είχαν καθίσει στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος για να «διαβάσουν» τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Ο 37χρονος διέμενε σε σπίτι 80 τ.μ. στη Βούλα που είχε νοικιάσει με τα στοιχεία ταυτότητας ενός ομογενούς από τη Ρωσία ενώ πάνω του είχε, κατά πληροφορίες, ένα τσαντάκι με δύο χειροβομβίδες, ένα οπλισμένο πιστόλι Glock το οποίο είχε «πειράξει» για να πυροβολεί κατά ριπάς αλλά και τρεις γεμιστήρες.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι μέσω του ίντερνετ καφέ και τις διαδικτυακές επικοινωνίες του 37χρονου θα μπορέσουν να εντοπίσουν πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές και ενδεχομένως να σχετίζονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι 37χρονος είχε επισκεφθεί τη Ρούπα στο σπίτι της στην Ηλιούπολη τρεις ημέρες πριν τη σύλληψή της ενώ γενετικό του υλικό φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη.

About Andreas Chondros