Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Ευρωλίγκα / Ευρωλίγκα και παλιοί γνώριμοι

Ευρωλίγκα και παλιοί γνώριμοι

Παρότι νωρίς ακόμα η κλήρωση της Ευρωλίγκας ήδη έχει φέρει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό απέναντι σε παλιούς γνώριμους. Διαβάστε πώς συνδέονται με αρκετούς απ’ τους αντιπάλους τους.

Η κλήρωση στη Βαρκελώνη έστειλε τον Ολυμπιακό επικεφαλής του β’ ομίλου, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Εφές (Τουρκία), τη Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), την Αρμάνι Τζινς (Ιταλία), την Τσεντεβίτα (Κροατία) και τη Λιμόζ (Γαλλία).

Η τουρκική ομάδα είναι ό,τι πιο… κοντινό του, αφού σ’ αυτή υπάρχουν οι Ίβκοβιτς (1996-99 & 2010-12), Περπέρογλου (2012-14) & Ντάνστον (2013-15).

Ο τελευταίος μόλις προστέθηκε στην παρέα τους έναντι $1.800.000 για 2 χρόνια.

Ντάνστον

Τα γνώριμα πρόσωπα είναι αρκετά και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος κληρώθηκε στον γ’ όμιλο μαζί με τη Μπαρτσελόνα (Ισπανία), τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), τη Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), τη Καρσίγιακα (Τουρκία) και τη Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία).

Πριν επιλέξει τη Μπαρτσελόνα για τη συνέχεια της καριέρας του (€2.000.000 για 4 χρόνια) ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε αποτελέσει μετεγγραφικό στόχο του. Για διαφόρους λόγους η υπόθεσή του δεν προχώρησε κι ο Άρης τον είχε στις τάξεις του ή τον έχει στις τάξεις του μέχρι ν’ ανακοινωθεί απ’ την καταλανική ομάδα.

Αντίπαλός του και μόνο έχει υπάρξει κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος, πριν υπογράψει στη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν (2 χρόνια), βρισκόταν εκτός πάγκων απ’ τον… χιλιοταλαιπωρημένο προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Η ήττα-αποκλεισμός (77-76) στις 9/10/14 τον είχε αναγκάσει σε παραίτητη απ’ την Ολυμπιακό.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Απ’ την άλλη, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όχι μόνο έχει υπάρξει παίκτης του (2007-10 & 2011-12) και μάλιστα λατρεμένος απ’ όπους στην ομάδα, αλλά παραλίγο να βρεθεί και στον πάγκο του. Εν τέλει συνεχίζει να συλλέγει εμπειρίες εκτός παρκέ ως βοηθός προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας. Στη λιθουανική ομάδα δίνει οδηγίες και στον Ρομπέρτας Γιαβτόκας (2006-07), ο οποίος ήταν παρών με τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του Final 4 της Αθήνας το 2007Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του και τον Όλιβερ Λαφαγέτ (2014-15) με τη φανέλα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/stili/ellines-toy-exoterikoy/article/771048/palioi-gnorimoi

About admin