Home / Ειδήσεις / Ερντογάν: Η επίθεση στην Πόλη δεν είχε στόχο μόνο το Ισραήλ

Ερντογάν: Η επίθεση στην Πόλη δεν είχε στόχο μόνο το Ισραήλ

Ομιλία στο Brookings Institute

Ουάσινγκτον
Στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη με θύματα και ισραηλινούς τουρίστες, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές αξιωματούχων Τουρκίας-Ισραήλ τον επόμενο μήνα θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία.

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την 19η Μαρτίου, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις ισραηλινοί τουρίστες και ένας ιρανός, δεν ήταν απλώς μια επίθεση με στόχο το Ισραήλ, επισήμανε πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του στο Brookings Institute.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί, από τους οποίους οι δύο είχαν και την αμερικανική υπηκοότητα, και ένας Ιρανός, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως ξένοι.

Ο Ερντογάν εξάλλου υποστήριξε πως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που πολεμάει εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ αλλά και στη Συρία -όπως είπε χαρακτηριστικά το πράττει για τους δικούς του λόγους.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας εκτίμησε πως το Ιράν δεν εφαρμόζει «σωστή στρατηγική» στη Συρία και το Ιράκ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis