Home / Κόσμος / Επιδρομές αεροσκαφών του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά θέσεων των τζιχαντιστών

Επιδρομές αεροσκαφών του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά θέσεων των τζιχαντιστών

Πολεμικά αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδρομές εναντίον πετρελαϊκών περιοχών σε τοποθεσία που ελέγχει το ΙΚ στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την πραγματοποίηση των πρώτων βρετανικών αεροπορικών επιδρομών σε συριακό έδαφος.

Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε εάν τα πολεμικά αεροσκάφη ήταν βρετανικά, αλλά ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού πραγματοποίησαν επιδρομές στις περιοχές Τζάφρα, Τάνακ και αλ-Ομαρ της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πετρελαιοπηγές στο αλ-Ομαρ, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του ΙΚ.

Η Βρετανία έστειλε οκτώ επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη στη βάση της στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικ Φάλον. “Σήμερα διπλασιάζουμε την αεροπορική μας δύναμη. Τα οκτώ επιπλέον αεροσκάφη στέλνονται στην αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι, την ώρα αυτή πετούν και κατευθύνονται προς τα εκεί”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati