Home / Διεθνή / Εξαφανίστηκε από το ραντάρ αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο

Εξαφανίστηκε από το ραντάρ αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο

Η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία EgyptAir ανακοίνωσε πριν από λίγο σύμφωνα με το BBC πως η “πτήση 804 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ”.

Στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν 59 άτομα και 10μελές πλήρωμα. Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια και 10 μίλια πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον Αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Το υπουργείο Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Βρετανός περιλαμβάνονται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Egyptair.

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Ahram της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro που επικαλείται πηγή των αιγυπτιακών αερογραμμών το αεροπλάνο έχασε την επαφή του με τα ραντάρ περίπου 40 λεπτά μετά την πτήση της, πάνω από την Αθήνα.
Το στίγμα του αεροπλάνου εξαφανίστηκε ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου

Στο μεταξύ, άλλα δύο αεροπορικά ατυχήματα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες, στο Γκουάμ και το Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του αιγυπτιακού αεροσκάφους

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

«Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της Egyptair.

Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Πηγή:HuffPost Greece.gr

 

About Vassilis Batzis