Home / Ειδήσεις / Ενδιαφέρον της UniCredit Bank για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων

Ενδιαφέρον της UniCredit Bank για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων

Συνάντηση με τον Π.Σκουρλέτη

Αθήνα
Ενδιαφέρον για την επανέναρξη χρηματοδοτήσεων ενεργειακών επενδύσεων, τόσο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), όσο και σε άλλους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τράπεζας UniCredit Bank AG σε συνάντησή τους με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Όμιλος UniCredit Bank AG είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση  έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο υπουργός Π.Σκουρλέτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, επεσήμανε ότι η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για χρηματοδοτήσεις επενδύσεων στην Ελλάδα, τόσο στον ενεργειακό τομέα, αλλά και γενικότερα, είναι σαφής ένδειξη των θετικών αλλαγών που συντελούνται στο πεδίο της οικονομίας και έμπρακτη επιβεβαίωση της σταθεροποίησης, στην οποία εξάλλου, αποδίδουν μεγάλη σημασία επενδυτές και φορείς χρηματοδότησης.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης στη δρομολογημένη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ και στη διαδικασία προσαρμογής στο ευρωπαϊκό καθεστώς λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το target model.

Οι αλλαγές αυτές θα αποσαφηνίσουν σύντομα τους κανόνες που θα ισχύουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια, στην χώρα μας, είπε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλης Τσολακίδης.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis