Home / Ειδήσεις / Δ. Αβραμόπουλος: Η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων, θα είναι το θέμα μιας νέας στρατηγικής της Επιτροπής

Δ. Αβραμόπουλος: Η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων, θα είναι το θέμα μιας νέας στρατηγικής της Επιτροπής

«Δεν αποτελεί πρόβλημα η Συμφωνία Σέγκεν», για την καταπολέμηση της «εμπορίας ανθρώπων» στην ΕΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα στο Στρασβούργο.

Η συζήτηση, έγινε ύστερα από προφορική ερώτηση για «την εμπορία ανθρώπων στην ΕΕ» εκ μέρους της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα, κατά πόσο το σύστημα Σέγκεν αποτελεί πρόβλημα διευκολύνοντας την κυκλοφορία και εμπορία ανθρώπων. Με την παρέμβασή του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «η Συμφωνία Σέγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ. Δεν αποτελεί πρόβλημα. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος της λύσης. Με την πλήρη εφαρμογή των κανόνων Σέγκεν μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των συνόρων μας», δήλωσε.

Ο Επίτροπος, ανέπτυξε στη συνέχεια τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. «Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο νομικό και πολιτικό πλαίσιο», εξήγησε, «που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Εξάλειψη της Εμπορίας Ανθρώπων, για την περίοδο 2012-2016. Η Οδηγία αυτή είναι βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά».

About m bonsu