Home / Διεθνή / Βερολίνο για το προσφυγικό

Βερολίνο για το προσφυγικό

Να μην συνδέονται τα θέματα του βάρους που υφίσταται η Ελλάδα με την εφαρμογή του γ’ προγράμματος στήριξης ζήτησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

«Στην συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποτέλεσε θέμα και η στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση της αποστολής της. Ειδικά στην εγκατάσταση των Hotspot, η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα πόρους, άμεση βοήθεια, από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα – αυτό δεν μπορεί και να το περιμένει κανείς – πρέπει να τα βγάλει πέρα εντελώς μόνη της. Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αποστολή και η Ευρώπη θα την βοηθήσει να υλοποιήσει αυτη την αποστολή. Αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα δύο θέματα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ σημείωσε ότι δεν έχει νόημα τώρα να προκαταλάβουμε τις συζητήσεις που θα έχει αύριο ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, αλλά τόνισε ότι θα ήταν φρόνιμο, όσο είναι δυνατό, να διαχωρίσουμε το ένα θέμα από το άλλο.

About m bonsu