Home / Περιβάλλον / Από αύριο σε λειτουργία το νέο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης στο Σίγρι της Λέσβου

Από αύριο σε λειτουργία το νέο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης στο Σίγρι της Λέσβου

Ξεκινάει από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, η λειτουργία του νέου θαλάσσιου Πάρκου της Νησιώπης, το οποίο μπορεί πλέον κανείς να επισκεφθεί με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα που έχει προμηθευτεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Πρόκειται για μια νέα δυνατότητα επίσκεψης στο θαλάσσιο και χερσαίο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της νησίδας Νησιώπη που θα προσφέρεται από φέτος στους επισκέπτες της Λέσβου.

Όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Νίκος Ζούρος, «η επίσκεψη στο Πάρκο της Νησιώπης αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και με το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πάτο.

Το σκάφος θα πραγματοποιεί τη θαλάσσια διαδρομές Σίγρι-Νησιώπη και τη θαλάσσια διαδρομή περιμετρικά της νησίδας Νησιώπη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, αλλά και την παρουσία σημαντικών τύπων βιοκοινοτήτων όπως η κοραλλιογενής και τα ?δάση? του φαιοφύκους Cystoseira, αλλά και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων».

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Πάρκου Νησιώπης μπορούν να περιηγηθούν μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές στις 40 εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις και να θαυμάσουν το μοναδικής ομορφιάς χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους.

About totritomati