Home / Αστυνομικά / Απαγωγές σχεδίαζαν οι “ληστές του Διστόμου”

Απαγωγές σχεδίαζαν οι “ληστές του Διστόμου”

Απαγωγές σχεδίαζε η ομάδα των ληστων του Διστόμου, κρυσφήγετο της οποίας ερευνήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε αποθήκη του Μαραθώνα στις 28 Σεπτεμβρίου. Στην ομάδα μετείχε και ο καταζητούμενος ληστής τραπεζών και συνεργός του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, ο ποίος συνελήφθη στον Βόλο λίγες μέρες πριν την έφοδο των αστυνομικών στην αποθήκη του Μαραθώνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών στο κρυσφήγετο του Μαραθώνα, βρέθηκαν σημειώσεις γύρω από τα στοιχεία ατόμων τα οποία αποτελούσαν στόχους μελλοντικών απαγωγών, καθώς και αναλυτικά σχέδια των απαγωγών. Οι σημειώσεις είναι χειρόγραφες και περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία αρκετών ατόμων, όπως επίσης οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση των απαγωγών.

Στην αποθήκη βρέθηκε βαρύς οπλισμός, αποτελούμενος από δύο πιστόλια, δύο καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP-5, ενώ τη λίστα με τα ευρήματα συμπληρώνουν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών (τύπου low), μία χειροβομβίδα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Από τη βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή άλλες ένοπλες ενέργειες. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα επτά αυτοκίνητα και οι δύο μοτοσικλέτες που η ομάδα των ληστών του Διστόμου είχε κρύψει στο εσωτερικό της αποθήκης.

Την αποθήκη – κρησφύγετο επί της λεωφόρου Μαραθώνος είχε μισθώσει στις αρχές του 2014 ο Σπύρος Δραβίλας, μέλος της ομάδας των ληστών, ο οποίος αυτοκτόνησε την 29η Μαΐου για να αποφύγει τη σύλληψή του από άνδρες της ΕΚΑΜ. Για την ενοικίαση του ακινήτου χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε σε σπίτι – κρυψώνα στην Ανάβυσσο. Στον ιδιοκτήτη του φέρεται να είχε πει ότι ήθελε να αποθηκεύσει είδη ψαρέματος και φουσκωτές βάρκες.

About admin