Home / Περιβάλλον / Ζώα / Απίστευτες φωτογραφίες: Η στενή σχέση ενός κροκόδειλου και ενός φιδιού

Απίστευτες φωτογραφίες: Η στενή σχέση ενός κροκόδειλου και ενός φιδιού

Εικόνες από τη φύση

Το παιχνίδι των δύο ερπετών στη ζούγκλα της Ινδονησίας, που προκάλεσε τη ευχάριστη έκπληξη στον 42χρονο μελετητή, Τόμας Χάντρα

Μπορεί ένας κροκόδειλος να είναι ζευγάρι με ένα φίδι; Πρόκειται για ερωτική σχέση, ή για σχέση επιβίωσης από τους εχθρούς; Σε κάθε περίπτωση, ο φακός της κάμερας συνέλαβε δύο ερπετά διαφορετικού είδους, να συνυπάρχουν, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο.

Το μικρό φίδι κάθεται αναπαυτικά πάνω στο σώμα και στο κεφάλι ενός κροκόδειλου στη ζούγκλα της Τανγκεράνγκ, στην Ινδονησία, όπου εντοπίστηκαν από τον Τόμας Χάντρα, έναν μελετητή της τοπικής χλωρίδας και  πανίδας.

Όπως εξηγεί, παρατηρούσε για 20 λεπτά το «ζευγάρι», καταγράφοντας τις κινήσεις τους με πολύ μεγάλη έκπληξη. «Στην αρχή νόμιζα πως το φίδι απλώς παίζει με τον κροκόδειλο. Όμως ο κροκόδειλος δεν αντέδρασε και μάλιστα έδειξε να το απολαμβάνει. Κάθισαν σε αυτή τη στάση για περίπου 20 λεπτά. Τότε το φίδι έπεσε στο έδαφος, γύρισε και χάιδεψε στο κεφάλι τον κροκόδειλο και χάθηκε μέσα στη ζούγκλα», δήλωσε ο 42χρονος μελετητής.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis