Home / Αθλητισμός / Έκαναν διεθνή διαιτητή κατά παράβαση του κανονισμού της FIFA!

Έκαναν διεθνή διαιτητή κατά παράβαση του κανονισμού της FIFA!

Σε καταγγελία προς την Ε.Ε. της ΕΠΟ και σε προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου διαικαιοδοτικού της οργάνου προχώρησε ο διαιτητής ποδοσφαίρου σάλας, Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Όπως επικαλείται στην προσφυγή που κατέθεσε στις 2/12/2015, και την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus, «η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τους διεθνείς διαιτητές ποδοσφαίρου σάλας 2016, η οποία προτείνει τους κ. Χριστοδουλή Βασίλειο, κ. Κουτσόγιαννο Κωνσταντίνο και κ. Κομματά Κωνσταντίνο (…) αντιτίθεται στις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτεί η FΙFΑ για τους διεθνείς διαιτητές και συγκεκριμένα στην προϋπόθεση να έχει διαιτητεύσει τουλάχιστον δύο χρόνια στην ανώτερη κατηγορία (Α’ Εθνική) όπως αυτό αναφέρεται ρητά στο βιβλίο που αποστέλλει η FΙFΑ το Refereeing International Lists, μιας και ο συγκεκριμένος (σ.σ. Κομματάς) διαιτητής έχει μόνο ένα χρόνο στην Α’ Εθνική».
Με άλλα λόγια, ο κ. Σταθόπουλος καταγγέλει ότι η ΕΠΟ έκανε διεθνή, διαιτητή που δεν πληροί τα τυπικά προσόντα και ειδικότερα αυτό της παρουσία για τουλάχιστον δύο έτη στην ανώτερη κατηγορία και όχι τον ίδιο που τα πληροί.

Μάλιστα, στις 21/10/2015 είχε καταθέσει ένσταση, η οποία επίσης δημοσιεύεται, κατά της απόφασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ να κάνει διεθνής διαιτητή κάποιον με μόλις ένα έτος στην ανώτερη κατηγορία και συνολικά 1,5 έτος στη διαιτησία, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από την ΕΠΟ.

Επίσης, από τις 2/12/2015, οπότε απευθύνθηκε στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Προφανώς αυτό θα οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι στο ότι οι υπηρεσίες τις ΕΠΟ δεν διαβιβάζουν καταγγελίες στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα που πλέον απαρτίζονται από τακτικούς δικαστές.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/305319/ekanan-diethni-diaititi-kata-paravasi-tou-kanonismou-tis-fifa/#ixzz3yMecralw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati