Home / Προτεινόμενα / Το στρώμα και άλλα 7 μέρη που δεν πρέπει ποτέ να κρύψεις τα λεφτά σου

Το στρώμα και άλλα 7 μέρη που δεν πρέπει ποτέ να κρύψεις τα λεφτά σου

Νομίζεις ότι έχεις βρει το πιο ασφαλές μέρος για να κρύψεις χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας μέσα στο σπίτι σου; Δες ποια είναι τα μέρη που πρέπει να αποφύγεις (Pics)

Είναι δύσκολο να βρεις το ιδανικό μέρος για να κρύψεις τις οικονομίες σου στο σπίτι ή τα αντικείμενα αξίας, αυτό γιατί αν εισβάλλουν στο σπίτι σου για να το ληστέψουν θα ψάξουν σε όλα τα πιθανά μέρη για να τα βρουν.

Δείτε, όμως ποια είναι τα μέρη που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε.

Στην αυλή

Το να θάψεις τα χρήματα ή και τα μεγάλης αξίας κοσμήματα στην αυλή του σπιτιού σου, αν διαθέτει αυλή, δεν αποτελεί και τον ασφαλέστερο τρόπο για να διαφυλάξεις σε περίπτωση κλοπής.

Αυτό γιατί ο γείτονάς σου μπορεί να σε δει να τα κρύβεις ή μπορεί ο σκύλος σου να σου κάνει χαλάστρα και να τα ξεθάψει την ώρα που θα παίζει ή απλά μπορεί η βροχή να καταστρέψει τα χρήματα ή να τα φέρει στην επιφάνεια.

Κάτω από το στρώμα

 Μπορεί να είναι η πιο κλασσική κρυψώνα για τα χρήματα και τα κοσμήματα, δεν είναι όμως και η πιο ασφαλής λύση, αυτό γιατί όλοι μπορούν να υποψιαστούν ότι κάτι θα βρουν κάτω από το στρώμα.

Έτσι, το στρώμα είναι το πρώτο μέρος που θα ψάξουν οι κλέφτες.

Μέσα σε σακούλες

Δεν είναι και πολύ σοφό να βάλεις τα χρήματά σου μέσα σε σακούλες από ψώνια, αυτό γιατί μπορεί κάποια στιγμής να τις χρησιμοποιήσεις και να τις πετάξεις, ξεχνώντας ότι είχες τοποθετήσει τις οικονομίες σου εκεί. Παράλληλα, θα μπορούσε οι κλέφτες να χρησιμοποιήσουν τις σακούλες για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, δεν θα ήθελες να τους κάνεις ακόμη μια έκπληξη.

Σε παλιές τσάντες και πορτοφόλια

Οι παλιές τσάντες και τα πορτοφόλια δεν αποτελούν τον καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα χρήματά σου, ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιείς πια, αυτό γιατί μπορεί να ξεχάσεις ότι έχεις βάλει τις οικονομίες σου εκεί και να τις πετάξεις.

Στο καλάθι με τα άπλυτα

 Μπορεί να νομίζεις ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να ψάξει μέσα σ’ ένα καλάθι με άπλυτα ρούχα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι κλέφτες είναι υποψιασμένοι και δεν τους νοιάζει αν στα άπλυτα υπάρχουν βρώμικα ρούχα αρκεί να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Πίσω από μια φωτογραφία ή πίνακα

 Εντάξει, το έχουμε δει σε πολλές ταινίες, όπου πίσω από τις φωτογραφίες ή τα πορτραίτα κρύβονται χρηματοκιβώτια και έγγραφα αξίας. Επειδή, λοιπόν, οι κλέφτες βλέπουν τις ίδιες ταινίες μ’ εμάς καλό είναι να το αποφεύγουμε.

Σε χρηματοκιβώτια

 Μπορεί να μοιάζει το ασφαλέστερο μέρος για να κρύψεις τα αντικείμενα αξίας, τι γίνεται όμως όταν οι ληστές αποφασίσουν να το πάρουν μαζί με το περιεχόμενο. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις κάτι τέτοιο είναι να το χτίσεις.

Σε συρτάρια και ντουλάπες

 Είναι το πιο βολικό σημείο του σπιτιού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και το πιο ασφαλές. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κλέφτες κάνουν άνω κάτω τα συρτάρια και τις ντουλάπες αναζητώντας εκτός από μετρητά, κάμερες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

(ΠΗΓΗ: Brightside.me)

About Kostas Athanasoulis