Home / Διεθνή / Πέντε τζιχαντιστές στα χέρια των ρωσικών αρχών!

Πέντε τζιχαντιστές στα χέρια των ρωσικών αρχών!

Oι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) συνέλαβαν πέντε μέλη μιας ομάδας που συνδέεται με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Μόσχα καθώς και στη Δημοκρατία της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία.

Την ομάδα αυτή είχε συγκροτήσει ένας απεσταλμένος των τζιχαντιστών, ο οποίος εξοντώθηκε στη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ινγκουσετία στις αρχές Οκτωβρίου, μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα συνελήφθησαν στα σπίτια όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο. Οι αρχές εντόπισαν εκεί κι ένα πλούσιο οπλοστάσιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πέντε κασόνια με οπλοπολυβόλα, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς -ισοδύναμους με περίπου 10 κιλά ΤΝΤ- καθώς και ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή.

Το περασμένο Σάββατο οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν ένα άλλο σχέδιο για την ανατίναξη στόχων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Ένα καρέ από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB μετά τη σύλληψη των 10 υπόπτων στις 12 Νοεμβρίου

Οι δέκα ύποπτοι κατάγονται από χώρες της κεντρικής Ασίας και συνελήφθησαν σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν. Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις ισχυρότατους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και στην ανάκριση «ομολόγησαν ότι είχαν επαφές με ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή. Αποκάλυψαν τους στόχους των επιθέσεών τους, τους συνεργούς τους καθώς και τη βάση υποστήριξης τόσο στη Ρωσία, όσο και σε άλλες χώρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB.

 

About Andreas Chondros