Home / Χωρίς κατηγορία / Tα ελληνικά ασανσέρ πάνε Κίνα και Ντουμπάι

Tα ελληνικά ασανσέρ πάνε Κίνα και Ντουμπάι

Είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανταγωνιστεί μεγάλους πολυεθνικούς Ομίλους και μάλιστα σε χώρες που συγκεντρώνουν σχεδόν τη μισή από την παγκόσμια ζήτηση.

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία ανελκυστήρων Kleemann, η οποία δραστηριοποιείται σε 15 χώρες ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 100.

Με αφετηρία το Κιλκίς, η Kleemann, η οποία διοικείται από τα αδέρφια Κωσταντίνο και Νίκο Κουκούντζο, έχει παρουσία σήμερα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Αυστραλία και το Ντουμπάι.

Η μεγάλη ανάπτυξη για τον Όμιλο ξεκίνησε μεσούσης της κρίσης, όταν το 2011 δημιούργησε στο Κιλκίς τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επένδυση ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε το πλεονέκτηµα στο Τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης να πραγματοποιεί δοκιµές για µια σειρά νέων προϊόντων, όπως για ανελκυστήρες που προορίζονται για ουρανοξύστες.

Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει σε νέες µεγάλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής. Την ίδια χρονιά, ο όµιλος εγκαινίασε την τρίτη παραγωγική µονάδα του –εκτός αυτής που εδράζεται στο Κιλκίς και άλλης µίας στη Σερβία– αυτή τη φορά στην Κίνα, στην επαρχία Σούτζο, πλησίον της Σανγκάης, όπου βρίσκονται µεγάλες βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, µεταξύ των οποίων και εκείνες σηµαντικών ανταγωνιστών της Kleemann στην παραγωγή ανελκυστήρων.

Η κίνηση, που κόστισε δύο εκατ. ευρώ, έπεται της ίδρυσης θυγατρικής στον Χονγκ Κονγκ το 2010 και ήρθε για να ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και την εµπορική διείσδυση του οµίλου στην περιοχή.

Σήμερα h Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Οι πωλήσεις του ομίλου διεθνώς με ποσοστό που αγγίζει το 85% των συνολικών πωλήσεων,ενώ στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση με ποσοστό περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες.

Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, κατέχοντας έτσι το 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα ενώ κατέχει ηγετική θέση στη Ελληνική αγορά (περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες).

Ασανσέρ με τη σφραγίδα Kleemann υπάρχουν μάλιστα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, στον Καθεδρικό ναό Norwich, στην American Express Brighton Stadium στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Διεθνές αεροδρόμιο στη Λετονία και Ισλανδία, στα γραφεία Υπουργείου Εξωτερικών στο Δουβλίνο και άλλα. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα έργα στο Αττικό Μετρό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα 420 Ολυμπιακά έργα.
Το 2015 ο Όμιλος είχε τζίρο 107,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,8 εκ. ευρώ.

Κάνει αγιασμό κάθε μήνα 

Εδώ και χρόνια (τουλάχιστον την τελευταία 20ετία), μία φορά το μήνα κάνει αγιασμό στο εργοστάσιο της, παρουσία της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων….
Ο ιδρυτής της εταιρείας Kleemann, Νίκος Κουκούντζος το έχει παράδοση – ενδεχομένως και γούρι – να κάνει κάθε μήνα αγιασμό, μία “συνήθεια¨ που χρονολογείται από το 1985 με την δημιουργία των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου στην ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Πηγή:Insider.gr

About Vassilis Batzis