Home / Πολιτισμός / Gustavo Russo: ο μετρ της αποπλάνησης και της σαγήνης του τάνγκο

Gustavo Russo: ο μετρ της αποπλάνησης και της σαγήνης του τάνγκο

Ο Gustavo Russo, ένας από τους πιο γνωστούς διεθνώς καταξιωμένος χορευτές τάνγκο και ένας από τους καλύτερους χορογράφους παγκοσμίως, θα ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πλαισιωμένος από διακεκριμένους χορευτές από τις 20 έως τις 25 Απριλίου για να παρουσιάσει επιλεγμένα μέρη από τις χορογραφίες Tango Seduccion & Tango Revolucion σε μία ενιαία παράσταση.

Ο διάσημος χορευτής έχει μελετήσει την τέχνη του αργεντίνικου τάνγκο από την ηλικία των 16 ετών και στα 18 του αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα στον κόσμο. Έκτοτε έχει επιτύχει μια αξιέπαινη διεθνή καριέρα συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα Tango Shows, film και τηλεοπτικά προγράμματα.

Σε συνέντευξή του στο in.gr σε παλαιότερη επίσκεψή του στη χώρα μας είχε δηλώσει: «Έχω επηρεαστεί πολύ, κυρίως, ως άνθρωπος. Δεν υπήρξα ποτέ εκείνο το είδος του τουρίστα με τη φωτογραφική μηχανή. Είχα πάντα τη δίψα να μάθω τους άλλους πολιτισμούς, τη θρησκεία τους, τον τρόπο που σκέφτονται και το γιατί. Μαθαίνοντας πολλά για τους άλλους με έκανε να μάθω πολλά για τον εαυτό μου, να μπορώ να αφομοιώνω άλλες απόψεις και να είμαι ανεκτικός με διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Προφανώς, η εξέλιξή μου ως ατόμου έχει επιδράσει θετικά και στην καλλιτεχνική μου υπόσταση».

Για το εάν αρκεί να υπάρχει χημεία ανάμεσα στο χορευτικό ζευγάρι είχε πει: «Μπορεί να χορέψεις τάνγκο με κάποιον που δεν έχεις καθόλου χημεία, μπορεί να χορέψεις με τον αδελφό σου, την αδελφή σου ή με τον πατέρα σου και τη μητέρα σου για πλάκα, ωστόσο για ένα ζευγάρι απαιτείται κάτι περισσότερο, δεν χρειάζεται να είναι ζευγάρι και στη ζωή, ωστόσο πρέπει να έχουν απαραιτήτως χημεία».

Ο διάσημος χορευτής τάνγκο για το μυστικό της επιτυχίας είχε τονίσει: «Για να επιτύχεις ως χορευτής πρέπει να έχεις –και- ταλέντο, ωστόσο, το πιο σημαντικό για μένα είναι, πρώτον, ότι αγαπώ αυτό που κάνω, δεύτερον, η αφοσίωση και τρίτον δουλειά, πολλή δουλειά και πάλι δουλειά. Η διασημότητα δεν είναι σημαντική αλλά σίγουρα βοηθάει ορισμένες φορές».

«Το μυστικό είναι να καταλάβεις την κουλτούρα μας, την ποίηση και τις ρίζες του τάνγκο, το πάθος και την αγάπη που κρύβει αυτός ο αθάνατος χορός» επεσήμανε.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό ο Gustavo Russo από τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν στην Τεχνόπολη και στο Θέατρο Badminton, υπόσχεται και αυτήν τη φορά ένα σαγηνευτικό θέαμα γεννημένο από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα.

Οι πρωταγωνιστές ξεδιπλώνουν επί σκηνής, βήμα προς βήμα το Αργεντίνικο Τάνγκο, από την γέννηση του μέχρι σήμερα. Όλες οι τεχνοτροπίες που αναπτύχθηκαν τον ένα και πλέον αιώνα ζωής του ξετυλίγονται σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που έχει χαρακτηριστεί από όσους το έχουν παρακολουθήσει ως «μοναδικό». Ο Gustavo Russo αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει, όμως, αρμονικά με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού – παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο.

Γεννημένος στο Μπουένος Αίρες το 1970 ο Gustavo Russo, ήδη από τα 18 του είχε κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πλέον υποσχόμενους tango χορευτές στον πλανήτη.
Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα τάνγκο shows κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1991, ο Gustavo εμφανίστηκε ως πρώτος χορευτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Η μεγάλη αξία του Tango». Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και το Μεξικό με τoν Mariano Mores, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο show “Viva Tango” που κέρδισε το βραβείο “Estelares del Mar” ως το καλύτερο tango show. To 1992 ο Gustavo εμφανίστηκε στο παγκοσμίου φήμης θέαμα “Tango Passion”, στο οποίο κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 1999, όπου και ίδρυσε την δική του ομάδα η οποία με τις παραστάσεις “Tango Seduccion” έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Από τις 20 έως τις 25 Απριλίου
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20 Απριλίου στις 21:00
Πέμπτη 21 Απριλίου στις 21:00
Παρασκευή 22 Απριλίου στις 21:00
Σάββατο 23 Απριλίου στις 18:00 και 21:00
Κυριακή 24 Απριλίου στις 18:00 και 21:00
Δευτέρα 25 Απριλίου στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Α’ Ζώνη: 30€ /Β’ Ζώνη: 25€ /Γ’ Ζώνη: 20€ /Δ’ Ζώνη: 15€

Προπώληση Εισιτηρίων:
Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά | www.viva.gr | www.artinfo.gr
211 800 26 84 | 11876
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots,
IANOS, Media Markt

Πηγή : in.gr

 

About Kostas Athanasoulis

Kostas Athanasoulis