Home / Διατροφή / 8 τρόποι να μην παχύνεις όταν είσαι σε σχέση

8 τρόποι να μην παχύνεις όταν είσαι σε σχέση

Αν δε θες κιλά παρά μόνο αγάπη, πρόσεξε αυτές τις λεπτομέρειες τώρα που ευτυχισμένη μαζί του.

Δεν είναι σπάνιο. Αν το σκεφτείς, θα έχεις σίγουρα αρκετά παραδείγματα γυναικών που μπαίνοντας σε σχέση άρχισαν να λάμπουν και παράλληλα βέβαια να αποκτούν μερικά παραπάνω κιλά. Θες το χουχούλιασμα, θες τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, η σχέση μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό στη ζυγαριά.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Άμα δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μην προσέξεις τίποτα. Αφέσου. Αν, ωστόσο, θεωρείς ότι δεν είναι καλή ιδέα το να είσαι σε κανένα εξάμηνο συν 5 κιλά, πρόσεξε τα παρακάτω. Είναι απλοί τρόποι να βάλεις όρια και να προσέξεις το σώμα σου, όσο η καρδιά σου είναι στα καλύτερα της.

Γυμναστείτε παρέα

Είναι προφανές ότι η γυμναστική βοηθάει στη διατήρηση ενός καλού βάρους αλλά η γυμναστική με τον αγαπημένο σου παρέα, θα έχει εγγυημένα αποτελέσματα. Θα αποκτήσετε μια συνήθεια, που σε κάθε περίπτωση θα σας κάνει πιο υγιής αλλά θα κάνει και τη καθημερινότητα σας πιο παιχνιδιάρικη.

Ετοίμασε τα τσιμπολογήματα σου

Είναι πολύ πιθανό να ξεκινάς από το σπίτι και να μη ξέρεις σίγουρα αν θα κοιμηθείς σε εκείνον, αν θα βγείτε κλπ. Σε αυτό το πρόγραμμα, είναι πολύ σημαντικό να μην παίρνεις ένα σωρό θερμιδογόνα σνακ από έξω. Μπορείς να ετοιμάσεις μερικές υγιεινές μπουκίτσες από το σπίτι και να τις έχεις μαζί σου. Έτσι θα έχεις τον έλεγχο του τι τρως και επίσης, θα εξοικονομήσεις χρήματα.

Να αποφεύγεις το φαγητό στον καναπέ ή το κρεβάτι

Μπορεί να είναι ρομαντικό το φαγητό στο κρεβάτι, αλλά μια στο τόσο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καναπέ. Η προσοχή σας δεν θα είναι στο φαγητό και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που πραγματικά έχετε ανάγκη. Η καλύτερη επιλογή είναι η τραπεζαρία ή έστω το τραπέζι της κουζίνας. Εκεί είστε συγκεντρωμένοι στις γεύσεις και στο μεταξύ σας.

Περιόρισε το φαγητό εκτός σπιτιού

Δε λέμε να είσαι μίζερη, αλλά και το 4 φορές την εβδομάδα φαγητό εκτός σπιτιού, λύση δεν είναι. Αρχικά δε θα σας μείνει φράγκο αλλά εκτός αυτού, σίγουρα θα ζυγίζεις παραπάνω γιατί άντε να αφήσεις κουταλιά από το φανταστικό πιάτο που σου σέρβιραν. Επίσης, εκτός σπιτιού δε μπορείς να ελέγξεις τις μερίδες σου. Γενικά ωραία τα ρομαντικά δείπνα, αλλά με μέτρο.

Μαγειρέψτε μαζί

Είναι διασκεδαστικό και μπορεί να σας απαλλάξει από ντελίβερι και ανθυγιεινές επιλογές. Μαγειρέψτε μαζί μια συνταγή που δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν. Θα έχει πλάκα και κυρίως δε θα έχει πολλές θερμίδες επιπρόσθετες στο σώμα σου. Πόνταρε και στο ότι κάποιες φορές αυτά που θα φτιάχνετε δε θα είναι τόσο γευστικά (εντάξει πλάκα κάνουμε).

Να είσαι ειλικρινής

Δεν είναι ντροπή να τρως λιγότερο από τον καλό σου ή να μη θες να βγαίνετε έξω κάθε μέρα γιατί φοβάσαι πως θα πάρεις κιλά. Μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου για να ξέρει και ο άλλος τι συμβαίνει. Έτσι, θα του είναι ευκολότερο να σεβαστεί τα θέλω σου.

Πηγή:Ladylike.gr

About Vassilis Batzis

Vassilis Batzis