Home / Παιδεία / Τρία μετάλλια για την εθνική μαθηματική ομάδα στην 56η διεθνή ολυμπιάδα νέων

Τρία μετάλλια για την εθνική μαθηματική ομάδα στην 56η διεθνή ολυμπιάδα νέων

Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα στην 56η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2015 (International Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσιάγκ Μάι της Ταϋλάνδης.
Ειδικότερα, ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Ντούνης, χάλκινο οι Παναγιώτης Μισιάκος, και Νέστορας Χαχάμης, ενώ εύφημη μνεία απονεμήθηκε στους Απόστολο Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Μελά. Η εθνική ομάδα βρέθηκε στην 51η θέση με 71 βαθμούς, από την 41η το 2014, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ν. Κορέας, με 185, 181 και 161 βαθμούς αντίστοιχα.

Συνολικά στην μαθηματική ολυμπιάδα συμμετείχαν πάνω από 600 σπουδαστές από 114 χώρες. Την εθνική μαθηματική ομάδα αποτέλεσαν οι Πέτρος Ντούνης, Παναγιώτης Μισιάκος, Νέστορας Χαχάμης, Απόστολος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Μελάς και Παναγιώτα Καρατζά. Επικεφαλής της ομάδας ήταν από την πλευρά της Μαθηματικής Εταιρείας – ΕΜΕ, οι Ανάργυρος Φελλούρης, αν. καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ευάγγελος Ζώτος, καθηγητής μαθηματικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

About totritomati