Home / Ειδήσεις / «Όλο έλεγα να το γυρίσω»: Επέστρεψε βιβλίο που είχε δανειστεί το 1948

«Όλο έλεγα να το γυρίσω»: Επέστρεψε βιβλίο που είχε δανειστεί το 1948

Ποτέ δεν είναι αργά

Όκλαντ
Πρέπει να είναι πολύ συναρπαστική η μυθολογία των αυτόχθονων της Νέας Ζηλανδίας: Μία φιλομαθής αναγνώστρια είχε δανειστεί από βιβλιοθήκη του Όκλαντ μία ανθολογία μύθων των Μαορί πριν από… μερικά χρονάκια -συγκεκριμένα, το 1948- αλλά αμέλησε να επιστρέψει το βιβλίο εγκαίρως.

Ο καιρός περνούσε, αλλά τελικά η αναγνώστρια έκανε το χρέος της και κατάφερε να επιστρέψει φέτος το βιβλίο.

Η δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη του Έπσομ είχε χάσει εδώ και 67 χρόνια τη συλλογή «Μύθοι και Θρύλοι της Χώρας των Μαορί» του Αλεξάντερ Γουάικλιφ Ριντ. Όπως μεταδίδει ο Guardian, τον Απρίλιο του 2016 εμφανίστηκε μία κυρία και παρέδωσε το βιβλίο σε υπάλληλο της βιβλιοθήκης.

Η υπάλληλος, Ζόι Κορνίλιους, ανέφερε πως η γυναίκα τής εξήγησε ότι είχε δανειστεί το βιβλίο όταν ήταν έφηβη αλλά ενδιάμεσα η οικογένειά της μετακόμισε, παίρνοντας μαζί και το βιβλίο. Είπε πως σκόπευε να το επιστρέψει, αλλά όλο το ανέβαλε και στη συνέχεια ανησυχούσε για τις επιπλέον χρεώσεις.

Τότε, η βιβλιοθήκη χρέωνε τρεις πένες την πρώτη εβδομάδα καθυστέρησης και στη συνέχεια μία πένα για κάθε επιπλέον ημέρα. Το βιβλίο έλεπει για 24.605 ημέρες.

H υπάλληλος της βιβλιοθήκης ανέφερε πως τελικά δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στη γυναίκα. Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένη που, τουλάχιστον, η ηλικιωμένη δήλωσε ότι είχε διαβάσει πολλές φορές το βιβλίο.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis