Home / Βίντεο / «Όλα επιτρέπονται, βία, αλκοόλ, φόνοι, βιασμοί»: Ριάλιτι επιβίωσης στη Σιβηρία, στο πρότυπο του «Hunger Games»

«Όλα επιτρέπονται, βία, αλκοόλ, φόνοι, βιασμοί»: Ριάλιτι επιβίωσης στη Σιβηρία, στο πρότυπο του «Hunger Games»

Ξεπερνά τα όρια της «δυστοπίας» (Hunger Games) η ιδέα ενός νέου τηλεοπτικού ριάλιτι σόου στη Σιβηρία, με στόχο την επιβίωση επί διάστημα εννιά μηνών σε μια από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου, με τους παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι με το ψύχος, αρκούδες, λύκους κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Siberian Times, στο πλαίσιο της εκπομπής, 30 άνδρες και γυναίκες θα επιχειρήσουν να επιβιώσουν στην ύπαιθρο της Σιβηρίας. Οι διοργανωτές καυχιούνται πως «όλα επιτρέπονται», περιλαμβανομένων βιασμών και φόνων, ωστόσο οι συμμετέχοντες ενημερώνονται σε κάθε περίπτωση πως «πρέπει να καταλάβετε πως η αστυνομία θα έρθει και θα σας πιάσει. Είμαστε στην επικράτεια της Ρωσίας, και υπακούμε στους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στους παίκτες θα επιτρέπονται μαχαίρια, αλλά όχι όπλα. Θα λάβουν εκπαίδευση από μέλη των Σπετσνάζ (των ρωσικών ειδικών δυνάμεων), αλλά εκτός αυτού, θα είναι μόνοι τους, με σκοπό να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου (το καλοκαίρι) μέχρι -40 στα βάθη του χειμώνα. Το «παιχνίδι» λέγεται Game2: Winter, και είναι πνευματικό τέκνο του επιχειρηματία Γεβγκένι Πιατκόφσκι από το Νοβοσιμπίρσκ. «Θα αρνηθούμε κάθε κατηγορία από τους συμμετέχοντες, ακόμα και αν βιαστούν ή σκοτωθούν. Δεν θα έχουμε σχέση. Αυτό θα ξεκαθαρίζεται σε ένα έγγραφο που θα υπογράφει ο συμμετέχων πριν την έναρξη της εκπομπής» είπε σχετικά.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχουν τηλεοπτικά ριάλιτι προγράμματα πριν που παραμένουν στον αέρα 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα (όπως θα είναι το συγκεκριμένο). «Πιθανότατα όλοι έχετε δει την τηλεοπτική σειρά “Lost”, αλλά η επιβίωση σε τροπικό κλίμα είναι αρκετά διαφορετική από το να προσπαθείς να μείνεις ζωντανός στην τάιγκα της Σιβηρίας, στους -40».

«Δεν θα υπάρχει συνεργείο: Όλη η περιοχή θα παρακολουθείται από κάμερες και ο κάθε συμμετέχων θα φέρει μια φορητή κάμερα με επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας επτά ωρών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 και διανοητικά υγιείς» είπε.

Το ριάλιτι θα είναι ανοιχτό σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο και ο Πιατκόφσκι υπόσχεται πως θα μεταφράζεται ταυτόχρονα σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, κινεζικά και αραβικά. Σκοπός είναι να συμπεριληφθούν 15 άνδρες και 15 γυναίκες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να πληρώσουν 10 εκατ. ρούβλια για να μπουν στο παιχνίδι είτε να αφεθούν να επιλεγούν από το κοινό μέσω online ψηφοφορίας. Ο ίδιος πιστεύει πως θα προσελκύσει «πλούσιους και τολμηρούς» που επιζητούν μια νέα πρόκληση.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2017. Αυτοί που θα συμμετέχουν είτε μπορούν να προσπαθήσουν να επιβιώσουν μόνοι είτε να σχηματίσουν ομάδες. «Πρέπει να θυμάστε πως θα είναι πραγματικό δάσος, με επικίνδυνη άγρια ζωή και έντομα. Φυσικά θα υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας, αλλά και πάλι θα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσει κανείς στην περιοχή με ελικόπτερο».

Αυτοί που συμμετέχουν θα πρέπει να μαζέψουν και αποθηκεύσουν τροφή πριν τον χειμώνα για να επιβιώσουν κατά τους ψυχρούς μήνες. Τον χειμώνα θα πρέπει να ανοίγουν τρύπες στον πάγο για να ψαρεύουν. Σκοπός είναι η επιβίωση μέχρι την 1η Απριλίου, και όλοι θα πρέπει να υπογράψουν πως συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη (περιλαμβανομένων των κινδύνων τραυματισμού και θανάτου). Ο καθένας θα μπορεί να πάρει μέχρι 100 κιλά εξοπλισμού. Επιτρέπονται τα μαχαίρια, αλλά όχι τα όπλα. Στο πρότυπο του κινηματογραφικού/ λογοτεχνικού «Hunger Games», κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ζητούν κάποιο αντικείμενο από τους θεατές, που θα μπορούν να δωρίζουν λεφτά για την αγορά του στην ιστοσελίδα του project. Τα αντικείμενα αυτά θα παραδίνονται στους συμμετέχοντες.

Μέχρι τώρα ενδιαφέρον έχουν δηλώσει επαγγελματίες διασώστες, άνθρωποι χωρίς ειδική εκπαίδευση, επαγγελματίες ταξιδευτές, επιχειρηματίες, φωτογράφοι, κοσμηματοπώλες και ψυχολόγοι.

Ο νικητής θα κερδίσει 100 εκατ. ρούβλια (περίπου 1,65 εκατ. δολάρια). Εάν υπάρχουν περισσότεροι επιζώντες, θα μοιραστούν το βραβείο. Σημειώνεται πως αυτοί που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο ή θέλουν απλά να τα παρατήσουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα «κουμπί πανικού» με δορυφορική σύνδεση- όπως τονίζει ο Πιατκόφσκι, θα διασώζονται γρήγορα και θα εγκαταλείπουν το σόου.

Το σόου θα λάβει χώρα σε μια έκταση 900 εκταρίων στην τάιγκα, με 2.000 κάμερες. Ο ίδιος επιζητεί σχετική άδεια ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να κυνηγούν εκεί. Θα μεταδίδεται online, ωστόσο συνεργαζόμενοι σταθμοί θα μπορούν να το προβάλουν και στην κανονική τηλεόραση.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis