Home / Κόσμος / «Ψηφίστε Μακρόν σήμερα»: Τι λέει ο γαλλικός Τύπος

«Ψηφίστε Μακρόν σήμερα»: Τι λέει ο γαλλικός Τύπος

Αρκετά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας κάλεσαν το κοινό τους ανοιχτά να ξαναψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα.
Η εφημερίδα Le Parisien κάλεσε τους αναγνώστες της να μην «επιδεινώσουν την παγκόσμια κρίση» ψηφίζοντας «μια λαϊκίστρια υποψήφια». Η νίκη της κυρίας Λεπέν θα σήμαινε το ακριβώς αντίθετο από την εθνική ενότητα που είναι απαραίτητη το τρέχον διάστημα, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος η υποψήφια της ακροδεξιάς η Γαλλία θα μετατραπεί σε αναξιόπιστο εταίρο.

Οι συντηρητικές εφημερίδες Le Monde και Le Figaro προειδοποίησαν και οι δύο στα κύρια άρθρα τους εναντίον του εφησυχασμού λόγω του προβαδίσματος του αρχηγού του κράτους στις δημοσκοπήσεις. «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να συμβάλετε να προληφθεί η έλευση στην εξουσία της υποψήφιας της άκρας δεξιάς, της Μαρίν Λεπέν: να ψηφίσετε τον αντίπαλό της, τον Εμανουέλ Μακρόν», τόνισε η Μοντ, προσθέτοντας πως κάνει αυτή την παραίνεση παρά τα σφάλματα του απερχόμενου προέδρου και τις ευθύνες που του αναλογούν κατ’ αυτή για την ενίσχυση της δεξιάς και της άκρας δεξιάς στη Γαλλία.
Η αποχή «δεν είναι επ’ ουδενί χρήσιμη για να σωθεί η χώρα μας από το χείρον», σημειώνεται στο κύριο άρθρο της Μοντ.

Διαβάστε επίσης:
Γαλλικές εκλογές: Μακρόν και Λεπέν συγκρούστηκαν για συνταξιοδοτικό, πανδημία, μετανάστευση
Γαλλία: Τρεις ευρωπαίοι ηγέτες ανοιχτά υπέρ του Μακρόν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview