Home / Ειδήσεις / Χρυσή Αυγή : Ελένη Ζαρούλια, η «σιδηρά κυρία» της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή : Ελένη Ζαρούλια, η «σιδηρά κυρία» της εγκληματικής οργάνωσης

Ήρεμη μέχρι ένα σημείο. Γιατί πολλές φορές όταν έβλεπε κάμερες και δημοσιογράφους της ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.

Η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νικου Μιχαλολιάκου, που πάντα είχε λόγο στις αποφάσεις, προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια να δείξει διάφορα πρόσωπα προς τα έξω. Έστω και αν κάποιες φορές έχανε την ψυχραιμία της.

Όταν ήταν πιο ήρεμη πόζαρε για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας… φρόντιζε να δείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον άντρα της, το πόσο καλή μαγείρισσα και νοικοκυρά ήταν στο σπίτι, με την παρουσία της σε πολλές εξορμήσεις του συνδέσμου να σηματοδοτεί και να υπενθυμίζει σε ορισμένους τη θέση και το ρόλο της.

Κάποιες φορές ένα χασμουρητό μπορεί να πρόδιδε τη βαρεμάρα της, στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη… αλλά εντός βουλής, προσπαθούσε να δείχνει πάντα συγκεντρωμένη και πολλές φορές ήταν εκφραστική. Η ίδια επιχειρούσε να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ένα απλό άνθρωπο με τα προβλήματα και τις ανησυχίες μιας μέσης Ελληνίδας.

Είχε μιλήσει για τα λάθη που αναγνώριζε στον εαυτό της. Για τον θαυμασμό που έτρεφε στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά από 25 χρόνια γάμου…

Και δεν μπορούσε να δεχτεί με τίποτα τους χαρακτηρισμούς ορισμένων για τον άντρα της. «Είναι τρυφερός, στοργικός και μου κάνει ρομαντικά δώρα. Καμία σχέση δηλαδή με τα φασιστικά επίθετα που του αποδίδουν».

Η κοινή αντιδημοκρατική τους ιδεολογία τους έφερε κοντά και έγιναν ζευγάρι. Όταν τον άκουσε για πρώτη φορά να μιλάει κατάλαβε πως αυτός είναι ο άντρας της ζωής της.

Μαζί απέκτησαν την Ουρανία και, όπως λέει, πρόσεχαν πολύ όσο μεγάλωνε να μην έχει πολιτικά ερεθίσματα, για να αποφασίσει μόνη το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει. «Εγώ και ο Νίκος μεγαλώσαμε την κόρη μας χωρίς πολιτικά ερεθίσματα. Το παιδί μας όμως ήταν πολύ έξυπνο και κατάφερε να διακρίνει γρήγορα την αλήθεια από το ψέμα».

Μπροστά στην αλήθεια της δικαιοσύνης ήρθε και η Ελένη Ζαρούλια που τις τελευταίες μέρες έψαχνε τρόπους για να αποφύγει τη φυλακή. Στο πλευρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, μαζί με μια ομάδα στενών συνεργατών τους, άκουσαν την έδρα να αναγνωρίζει κι επισήμως πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση. Οι μέρες ξενοιασιάς δείχνουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Πηγή

About ingr