Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με στόχο τις 910 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με στόχο τις 910 μονάδες 

Ανοδικά για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση κινείται και σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακολουθώντας το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων που θέλει οι μεταβολές να είναι μικρού εύρους, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει αγγίξει τις 910 μονάδες και παράλληλα διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν επτά μηνών.
Τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι οι ελληνικές εισηγμένες διαγράφουν μια ικανοποιητική πορεία το 2022 παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος στις αγορές, έχει συμβάλει και η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβραδύνουν το ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων και μάλιστα σχετικά άμεσα. 

Η πρωινή εικόνα
Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδό του της τάξεως του 0,52% που σημειώνει έχει υπερβεί τις 910 μονάδες (911,03 μονάδες) και συντηρείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Απριλίου. Στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης το υψηλό ημέρας καταγράφηκε στις 911 μονάδες, που συνιστά ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαΐου. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 2,7 εκατ. μετοχές. 
Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη περί του 0,65%, με τον Mid Cap να κινείται υψηλότερα κατά σχεδόν 0,40% και τον τραπεζικό δείκτη να έχει αγγίξει το +0,60%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν επικρατεί ξεκάθαρη τάση. Προπορεύεται η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο 2,31% και ακολουθεί αυτή της Motor Oil (+1,88%) παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση των χθεσινών της αποτελεσμάτων. 
ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελβαλχαλκόρ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Quest, με απώλειες από -0,70% έως -0,11%. 
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
ElevateGreece: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Microsoft για στήριξη των startups
Motor Oil: Κέρδη – ρεκόρ άνω του 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview