Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Κατεβάζει περαιτέρω ταχύτητα, κινδυνεύουν οι 910 μονάδες

Χρηματιστήριο: Κατεβάζει περαιτέρω ταχύτητα, κινδυνεύουν οι 910 μονάδες

Παραμένουν οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών μεγαλύτερης έντασης σε σχέση με το πρωί κ αυτό κυρίως λόγω των τραπεζικών μετοχών με αποτέλεσμα να τίθενται υπό αμφισβήτηση οι 910 μονάδες. Το κλίμα στις αγορές ανά τον κόσμο είναι αρνητικό κι αυτό έχει να κάνει με τις αναταραχές στην Κίνα ελέω των νέων περιοριστικών μέτρων. Ένα κλίμα που έχει περιβάλει και το ελληνικό χρηματιστήριο για το οποίο το Roadshow που διεξάγεται στο Λονδίνο για την προσέλκυση επενδυτών παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης δεν επαρκεί για να το αναστρέψει ή να αντισταθμίσει κάπως τον προβληματισμό από τα τεκταινόμενα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. 
Αποστολή να σωθούν οι 910 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης με την υποχώρηση της τάξεως του 0,73% που καταγράφει έχει πατήσει στις 910 μονάδες (910,76) και ευχής έργον θα είναι αν καταφέρει να διατηρηθεί εκεί και δεν οπισθοχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 21 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 9 εκατ. μετοχές. 
Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται χαμηλότερα κατά 0,63% και της Μεσαίας κατά 0,75%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης αποδυναμώνεται περί του 1,40% και είναι ο κλαδικός δείκτης με τη χειρότερη σημερινή εικόνα. 

Στις επιμέρους μετοχές του FTSE 25, αυτή της Πειραιώς πραγματοποιεί βουτιά της τάξεως του 2,90% και ακολουθεί αυτή της Σαράντης (-2,73%) και από απόσταση της Εθνικής (-1,57%), ΔΕΗ (-1.25%) και Eurobank (-1,14%).
Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ οι μοναδικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με ισχνή άνοδο 0,71%, 0,62% και 0,12% αντίστοιχα. 
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Λονδίνο: Επαφές Κυρ. Μητσοτάκη με επενδυτές – 240 συμμετέχουν στο συνέδριο της Morgan Stanley
MYTILINEOS: Έγινε μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου
ΕΥΑΘ: Στον δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μετοχή της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview