Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε άνοδο με ώθηση από τις ενεργειακές 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε άνοδο με ώθηση από τις ενεργειακές 

Με τον τζίρο να παραμένει υποτονικός κάτι που τείνει να γίνει κανόνας για το 2022, το Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρείται σε άνοδο και κρατάει παράλληλα τις 910 μονάδες, βρίσκοντας στήριξη από τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών.
Μετά το πτωτικό διήμερο, ένα διήμερο που το έφερε χαμηλότερα των 910 μονάδων, σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο επανακάμπτει οριακά υψηλότερα του επιπέδου αυτού. Άλλωστε χθες και σήμερα κινείται με βρετανικό «αέρα», καθώς πραγματοποιείται το Roadshow στο Λονδίνο με σκοπό την προσέλκυση νέων επενδυτών. 

Μικρά βήματα
Η άνοδος 0,49% του Γενικού Δείκτη τον έχει φέρει στις 911,52 μονάδες και τον διατηρεί σε υψηλό επταμήνου. Ο τζίρος αγγίζει τα 33 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 11,2 εκατ. μετοχές. 
Κέρδη περί του -0,60% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οριακά άνω του μηδενός διαπραγματεύεται ο Mid Cap, ενώ το +0,60% προσεγγίζει επίσης ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τον ρόλο του οδηγού έχουν αναλάβει οι μετοχές των ενεργειακών, καθώς αυτή των ΕΛΠΕ ενισχύεται κατά 2,77%, του ΑΔΜΗΕ κατά 2,33%, ενώ πιο πίσω στο +1,60% βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil. Ξεχωρίζουν επίσης οι μετοχές των Eurobank και ΟΠΑΠ ευρισκόμενες στο +1,49% και στο +1,23% αντίστοιχα. 
Coca Cola, Aegean, Lamda, Βιοχάλκο, Ελβαλχαλκόρ και Πειραιώς καταγράφουν ισχνές απώλειες μεταξύ 0,53% και 0,12%.
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Axia Research: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Buy
Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο για το Tier 2 ομόλογο – Στο 10,5% το αρχικό επιτόκιο
Grid Telecom και Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview