Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Αφήνει πίσω του τις διήμερες απώλειες 

Χρηματιστήριο: Αφήνει πίσω του τις διήμερες απώλειες 

Μετά από δύο συνεδριάσεις στις οποίες στη μία υπέστη βαριές απώλειες και στην ετέρα κατέγραψε οριακή πτώση, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται ανοδικά σήμερα με την αντίδρασή του να είναι περιορισμένης εμβέλειας. Το καθοδικό σπιράλ των τραπεζικών μετοχών που έφερε το ελληνικό χρηματιστήριο ακόμη και υπό των 900 μονάδων χθες δεν επεκτείνεται και σήμερα εξού και η αναστροφή πορείας. Ωστόσο οι τρεις εκ των τεσσάρων μετοχών των συστημικών τραπεζών βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος με ήπια πτώση.
Τα θετικά μηνύματα από το χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα, συμβάλουν στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος, καθώς ομόφωνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. 

Χαμηλές ταχύτητες 
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο περί του 0,2% πιάνοντας τις 905 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών τα 3,4 εκατ. μετοχές. Οριακές είναι οι θετικές μεταβολές των Δεικτών Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, κινούμενοι στο στενό εύρος μεταξύ μηδενός και +0,1%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,90%, καθώς Alpha Bank (-0,83%), Eurobank (-0,68%) και Εθνική (-0,62%) αδυνατούν να κάνουν αναστροφή πορείας, σε αντίθεση με την Πειραιώς (+0,68%) που το έχει πράξει. 
Coca Cola, Quest, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, με ισχνές απώλειες. ΟΤΕ και Aegean οι μοναδικές μετοχές που έχουν υπερβεί το +1% ευρισκόμενες στο +1,37% και 1,19% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Κάτω του 5% το ποσοστό του Paulson στην Alpha Bank
Alpha Bank: Γύρω στο 8% οι πρώτες εκτιμήσεις για το ομόλογο
Κέκροψ: Ζημιές το γ΄ τρίμηνο και στο εννεάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview