Home / Ειδήσεις / Χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα, με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ να προβλέπει την περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, με χιόνια στα ορεινά, τα ημιορεινά, παγετό, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί καταρρακτώδης βροχές πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, και συγκεκριμένα τα Επτάνησα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Κρήτη.

Παράλληλα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις νότιες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει μεγάλη μεταβολή, ωστόσο θα επικρατήσει παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικότερα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

Από το βράδυ της Τρίτης στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Αύριο, Τετάρτη στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν:

Την Τρίτη,

Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί

Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι)

Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα

Αύριο, Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το πρωί.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από την Πέμπτη, όποτε και θα επικρατήσουν νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.

Χιονιά θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χωράς. Ενώ, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.

About Andreas Chondros