Home / Ειδήσεις / Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα διπλάσια από όσα ζητούσαν οι εταίροι από την κυβέρνηση Σαμαρά

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα διπλάσια από όσα ζητούσαν οι εταίροι από την κυβέρνηση Σαμαρά

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως φέρνει νέα μέτρα άσκησε ο Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για σειρά αντιφατικών δηλώσεων όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για το τέλος της διαπραγμάτευσης.

«Τίποτα δεν είναι πιο αβέβαιο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους» είπε ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος και επεσήμανε πως η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν αποδίδει. «Ξαναγυρίσαμε στην ύφεση, έχουμε εκροή καταθέσεων, αύξηση κόκκινων δανείων και υψηλά επιτόκια δανεισμού. Το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχει σκοτωθεί η εμπιστοσύνη, δεν κινείται τίποτα στην αγορά, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις συμπιέζονται» είπε σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως έχει έρθει το τέλος της λιτότητας. «Όλα αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πάσχουν λογικά. Δεν γίνεται και το τέλος της λιτότητας να έχουμε και να συνεχίζουμε τη μάχη κατά του ΔΝΤ» είπε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας πως τα θέματα του αφορολόγητου και των συντάξεων έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα διπλάσια από αυτά που ζητούσαν οι εταίροι από την κυβέρνηση Σαμαρά», είπε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας πως όταν επιδεινώνεται μια ασθένεια τότε χρειάζεται μεγαλύτερη θεραπεία. «Αν η κυβέρνηση ήταν πιο θαρραλέα στις διαθρωτικές αλλαγές τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που, όπως είπε, καθυστερεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά το θέμα του PSI το οποίο του έθιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που ήταν στην τηλεοπτική συζήτηση ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που μιλούσε με θετικά λόγια για το PSI, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες πως η ΝΔ με τη στάση της επηρεάζει αρνητικά την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα εργασιακά αναφέρθηκε σε κανόνες της ΕΕ οι οποίοι εφαρμόζονται αυτόματα στα κράτη μέλη. «Όλα τα υπόλοιπα που λέτε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς παραμύθια για μικρά παιδιά» είπε προσθέτοντας πως επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η μερική απασχόληση συνεχώς αυξάνεται. «Είστε κολλημένοι δεκαετίες πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στον κ. Τζανακόπουλο.

About Andreas Chondros