Home / Ειδήσεις / Χαρδαλιάς: Μόνο με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις τη νύχτα

Χαρδαλιάς: Μόνο με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις τη νύχτα

Τις εξαιρέσεις από το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 πμ στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες), εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξήγησε ότι προϋπόθεση για την μετακίνηση κατά τις ώρες της απαγόρευσης θα είναι ο εργαζόμενος να έχει πιστοποίηση από τον εργοδότη του και μόνο σε εξωτερικές περιπτώσεις θα εξαιρούνται περιπτώσεις που αφορούν θέματα υγείας.

«Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού όσες περιφέρειες βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, δηλαδή περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενεργοποιούνται δύο μέτρα: η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί. Από τα μέτρα εξαιρούνται όσοι εργάζονται νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Από σήμερα Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάστασή θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης παραμένει στο επίπεδο 4.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Πηγή

About skaigr