Home / Ειδήσεις / Φωτογραφίες: Στο αυτόφωρο ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος

Φωτογραφίες: Στο αυτόφωρο ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος

Συνελήφθη έξω από το σπίτι του

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους που ήταν στα δικαστήρια

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο Στέφανος Χίος, μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του και την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση που το άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την Τετάρτη θα περάσει αυτόφωρο. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Αττικής, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στα δικαστήρια τους είπε χαρακτηριστικά, «έρχεται και η σειρά σας», υπονοώντας πως δεν υπάρχει ελευθεροτυπία και τους ευχαρίστησε που ήταν εκεί για να καλύψουν το ρεπορτάζ,

Η μήνυση αφορά προσβλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Στέφανου Χίου, οι άνδρες που τον πλησίασαν φορούσαν πολιτικά ρούχα. Τον πλησίασαν και όταν τους ρώτησε ποιοι είναι, του είπαν από την Κρατική Ασφάλεια. «Ποια ασφάλεια;» Ρώτησε ο δημοσιογράφος. Και του απάντησαν «από την προστασία υπηρεσίας του πολιτεύματος».

«Είστε δηλαδή ΣΥΡΙΖΟφρουροί», είπε ο δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας: «Πείτε στα αφεντικά της εξουσίας ότι δεν τους φοβάμαι και δεν λυγίζω» και λίγο μετά ανέβασε φωτογραφία του μέσα από το περιπολικό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Στέφανου Χίου, Παύλο Σαράκη, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση που υπέβαλε με τη σειρά του ο δημοσιογράφος κατά του Χρήστου Σπίρτζη και της συζύγου του για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψεύδους καταμήνυσης.

Η φωτογραφία μέσα από το περιπολικό

Ο Στέφανος Χίος στην Ευελπίδων

πηγή : protothema.gr

 

About Kostas Athanasoulis